Мапа порталу

Депутати запропонували директору департаменту ЖКГ ММР самостійно визначити шляхи оптимізації підрозділу

Робоча група з оптимізації структури виконавчих органів Миколаївської міської ради з метою розробки функціональної структури виконавчих органів ММР, вдосконалення системи та організації їхньої діяльності, забезпечення виконавчими органами ММР власних (самоврядних) та делегованих повноважень запропонувала директору департаменту ЖКГ ММР Андрій Палько надати свої варіанти налагодження діяльності підрозділу для більш ефективної роботи.

image

Засідання робочої групи відбулося у середу, 15 листопада.

У відповідь на пропозиції членів робочої групи Андрій Палько з впевненістю заявив, що підрозділ неможна скорочувати, тому що департамент складається з невеликої кількості працівників (однак, члени робочої групи нагадали, що мова йде не про скорочення, а про збільшення штатних працівників в тих підрозділах, де не вистачає службовців).

«При створенні департаменту було 84 працівника. На сьогоднішній день штат департаменту складає 82 людини. При тому, що збільшилися навантаження на підрозділ. До того ж в департаменті відсутні штатні одиниці, які повинні працювати в даному напрямку», - зазначив Андрій Палько.

Член робочої групи Олена Кісельова підкреслила наявність тотожності функцій в декількох підрозділах виконавчих органів міської ради:

«Наприклад, на заводі один відділ кадрів, одна бухгалтерія. Тобто ці два елемента повинні бути спільними в структурі управління містом. Інакше ми будемо стикатися з одним питанням: на 20 або 53 людини ми матимемо 3-4 кадрових працівника, плюс юридична складова. В підрозділах будуть однакові функції, які виконуватимуть різні виконавчі органи. Кожне феодальне князівство робить те, що відповідає закону, - навчається, помиляється та виконує функції, але ці функції є тотожними. Скоротити будь-яку структуру можна тільки об’єднавши виконання функцій. Тому кожний захищатиме штатну чисельність свого підрозділу».

image

image

image

image

Робоча група запропонувала вивести управління екології з-під підпорядкування департаменту ЖКГ, на що Андрій Палько відповів, що «управління екології займається не тільки питаннями екологічної безпеки, - функції також пов’язані з благоустроєм міста та зелених зон, в тому числі, пляжі та питання ТПВ, утримання тварин».

На завершення обговорення питання ефективності діяльності департаменту ЖКГ ММР робоча група вирішила:

- за пропозицією члена робочої групи Олега Крісенко, департаменту ЖКГ ММР: на черговому засіданні робочої групи надати інформацію щодо функцій відділу координації та громадських зв’язків та загального відділу департаменту;

- за пропозицією члена робочої групи Олени Кісельової, департаменту ЖКГ ММР: надати своє бачення оптимізації відповідної структури.

image

image

image

image

image

image

image

Також робоча група запропонувала провести аналіз структур виконавчих органів ММР, таким чином, подальше рішення щодо вдосконалення системи та організації їхньої діяльності буде цілком обґрунтоване. 

 

Інформація управління апарату ММР


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: