Мапа порталу

«ЗМІ повинні рухати це місто та бути ініціаторами процесів та проектів», - Тетяна Казакова про роботу «Прес-центра ММР»

Виконуюча обов’язки Миколаївського міського голови-секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова відкрила «Прес-центр Миколаївської міської ради».

У п’ятницю, 10 листопада, відбулося офіційне відкриття прес-кімнати міськради. Відповідальною за подальше функціонування «Прес-центру» Тетяна Казакова призначила директора департаменту міської ради ММР Юлію Литвинову.

image  

«Я сподіваюся, що прес-центр стане вашою домівкою. Це приміщення належить місту, тому відтепер воно ваше. Могла б запропонувати кабінет міського голови, але на сьогодні його опечатано. Ви повинні знаходитись на третьому поверсі, де частіше можна побачити депутатів та посадовців, щоб ви все бачили та все чули першими. 

Ви повинні рухати це місто та бути ініціаторами процесів та проектів, які проходять в цьому місті. 

Не важливо, хто буде мером або виконуючої обов’язки, призвища не важливі. Функціонал виконує посадовець, іноді робить те, що я не бачу. Але тільки посадовці розподіляють бюджетні кошти, тільки за їхніми запитами передбачаються кошти в бюджеті, а депутати голосують за чи проти. Я хочу, щоб за цією трибуною ви ставили на місце посадовців, ставте їм завдання та нехай вони звітують перед вами. Для мене неайвижливіше - відкритість влади», - зазначила під час спілкування з пресою Тетяна Казакова.  

image

 

image

Виконуюча обов’язки Миколаїського міського голови-секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова нагадала попередні звіти заступників міського голови та підпорядкованих їм виконавчих органів, коли представники громади проявили зацікавленість лише на одному зі звітів, в наступні рази громадськість не була готова ставити питання посадовцям, на думку Тетяни Казакової, так відбувається, тому що люди не готові питати посадовців, адже впевнені, що їм не відповідатимуть. Завданням ЗМІ Тетяна Казакова вважає - донести інформацію про виконану роботу посадовців та її якість громадянам, які мають право знати, як працює їхнє місто. 

«Преса для мене - помічники, які надають мені повну інформацію всього, що відбувається в місті… Перехресним чином ви можете вивести на чисту воду будь-якого посадовця. Я не боюся того негативного, що ви можете про мене та мою діяльність написати, тому що це просто показник того, що щось необхідно змінювати… Будь-яка людина вчиняє помилки, і це нормально. Питання в тому, як ми це сприймаємо, та як ставимося до критики з боку ЗМІ або громади. Визнати свою помилку може тільки сильна людина, а знайти вихід із складної ситуації може людина, яка є ще сильнішою», - підкреслила Тетяна Казакова. 

image

Говорячи про оприлюднені дані зарплати службовців ММР, Тетяна Казакова зазначила, що «заробітна плата посадовця повинна бути великою, але працівник зобов’язаний виконувати свій функціонал якісно, вчасно, ефективно та відкрито».

«Та якщо посадовець не відповідає на мої запитання та щось приховує, це означає, що він не заслуговує на премії та велику заробітну платню. Ми будемо жити в болоті, якщо будемо ховатися, - додала Тетяна Казакова та звернулася ообисто до представників ЗМІ. - Зверніть увагу, рейтинг нашого муніципалітету складає 51% із 100%; 79% працює без «Прозоро». 

Я впевнена, що своєю відкритістю та вашою завзяиістю ми піднімемо рейтинг міста. Давайте відкритість нашого міста піднімемо з 51% хоча б до 75%, це наше завдання на 2018 рік. Мені потрібна ваша допомога, без вас я не зможу цього досягти».  

image

Директор департаменту міського голови ММР Юлія Литвинова, підсумувавши зустріч, пообіцяла, що відтепер ЗМІ зможуть безперешкодно спілкуватися зі всіма посадовцями, депутатами міськради та заступниками міського голови і оперативно отримувати необхідну інформацію.

 

Інформація управління апарату ММР 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: