Мапа порталу

З 1 листопада 2017 року мешканці Миколаєва мають можливість отримати довідку про реєстрацію в будь-якій районній адміністрації міста

З середи, 1 листопада 2017 року, мешканці Миколаєва можуть звертатися до будь-якої районної адміністрації міста або ЦНАПу для отримання довідки про реєстрацію місця перебування особи.

Слід зазначити, що раніше громадяни мали змогу звертатися в районні адміністрації тільки за адресою прописки, зараз є можливість отримати довідку без прив’язки до місця реєстрації.

Про це повідомив перший заступник директора ДНАПу Дмитро Лазарєв:

image

«На сьогоднішній день довідка передбачена законодавством України, це єдиний офіційний документ, який підтверджує реєстрацію адреси житла або місцезнаходження людини. Місцеві структури завжди вимагали форму №3 (довідка про стан родини), яка взагалі не передбачена законом України. Тоді для отримання форми №3 люди зверталися до паспортистів ЖЕКів… Зі вчорашнього дня ми підключили всі районні адміністрації до Єдиного державного демографічного реєстру. Наприклад, якщо людина знаходиться в Корабельному районі, а прописана в Заводському, є можливість звернутися до адміністрації Корабельного району та отримати довідку про реєстрацію».

Приклад довідки прикріплено. 

image

 

Інформація управління апарату ММР


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: