Мапа порталу

В Миколаєві депутати шукають шляхи допомоги мешканцям будинків на Аляудах, які потребують термінового ремонту

В Миколаєві депутати шукають шляхи допомоги мешканцям будинків на Аляудах, які потребують термінового ремонту.

У вівторок, 31 жовтня, під час засідання постійної комісії Миколаївської міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста члени комісії розглянули питання про прийняття до комунальної власності міста п`яти житлових будинків, які розташовані на півострові Аляуди в місті Миколаєві.

image

За словами члена комісії Владислава Андрейчука, на ремонт житлових будинків кошти з міського бюджету не виділялися, та це питання не вирішується ще з минулого скликання міськради:

«Там знаходиться 5-7 будинків (чотирьохповерховий, одноповерхові бараки) та нежитлові приміщення, які зараз в плачевному стані. Будинки – ні ОСББ, а також не обслуговуються ЖЕКами. Тому ніхто не може виділити кошти на ремонт будинків. На ремонтні роботи житлових приміщень необхідно витратити трохи більше 2 мільйонів гривень. Сьогодні там живе більше 100 родин. Раніше будинки були на балансі спецшколи, потім були передані на баланс Міністерства оборони, а зараз знаходяться самі по собі, частина квартир приватизовані».

image

image

image

image

Член комісії Владислав Єнтін запропонував наступний варіант вирішення питання: прийняти будинки до комунальної власності міста, створити ОСББ та скористатися програмою 10/90, на що Владислав Андрейчук відповів, що мешканці будинків виступають проти цієї ідеї, та додав, що не дивлячись на умови, в яких проживають, мешканці продовжують сплачувати комунальні послуги (електроенергія; водовідведення, хоча досі частина труби не прийнята на баланс міста).

«Якщо з місцевого бюджету після прийняття будинків до комунальної власності міста, виділити приблизно 700 тисяч гривень, людям буде набагато легше вирішити цю проблему, хоча б частково. Тому що там серйозна проблема зі станом дахів, яку прямо зараз треба частково вирішити», - зазначив Владислав Андрейчук.

Член комісії Євген Римарь припустив, що зараз місто може допомогти у вирішенні цієї проблеми тільки за допомогою субвенцій.

image

image

image

На завершення обговорення зазначеного питання, комісія рекомендувала департаменту ЖКГ ММР: провести технічне обстеження всіх приміщень, які розташовані на півострові Аляуди в місті Миколаєві.

 

 

Інформація управління апарату ММР 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: