Мапа порталу

Тетяна Казакова налагодила співпрацю з ЄБРР, - місто Миколаїв працює над питанням отримання кредиту на закупівлю електротранспорту

На сьогоднішній день Тетяна Казакова продовжує співпрацю з ЄБРР.

У понеділок, 30 жовтня,у місті Києві, виконуюча обов’язки Миколаївського міського голови-секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова зустрілася з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, з метою налагодження співпраці з Миколаївською міською радою в питанні отримання кредиту на закупівлю громадського екологічно чистого транспорту. Після спілкування з Тетяною Казаковою Банк підтвердив свої наміри продовжувати надалі працювати з Миколаївською міською радою в питанні надання кредиту.

image

Тетяна Казакова з`ясувала перелік документів, який надало місто, та на якому етапі знаходиться процес отримання кредиту містом. Підтверджено, що КП «Миколаївелектротранс» надані всі необхідні документи стосовно діяльності підприємства .

Нещодавно експерт з питань екології спілкувався з представником КП «Миколаївелектротранс», тому зараз готуються висновки щодо діяльності комунального підприємства. На думку виконуючої обов’язки Миколаївського міського голови-секретаря Миколаївської міської ради, висновки будуть позитивними.

Незабаром в Миколаїв приїде технічний експерт від ЄБРР, який вивчатиме технічні можливості підприємства, та на завершення надасть своє рішення стосовно цього питання, та технічні завдання, які КП «Миколаївелектротранс» повинно виконати.

Заступник міського голови Юрій Степанець розповів першочергові умови, які місто повинно виконати, для отримання кредиту:

«Якщо ми беремо кредит у ЄБРР, нам необхідно привести до ладу комунальне підприємство (а саме, депо). Також необхідно створити майстерні з ремонту рухомого складу; автоматичні мийки для трамваїв та тролейбусів, щоб не виконувати цю роботу вручну. Тільки-но будуть готові вказані два висновки, ЄБРР прийме для себе рішення щодо надання нам кредиту, а ми вирішуватимемо подальші кроки. Скоріш за все, ЄБРР попросять нас надати фінансові показники міського бюджету за 2017 рік, ми готові їх надати, тому що бюджет розвитку міста доволі непоганий. Є сподівання, що ЄБРР влаштують цифри», - розповів Юрій Степанець.  

Після проходження всіх зазначених процедур буде оголошено тендер на придбання громадського транспорту.

Сьогодні  фахівцями міськради готується проект рішення щодо ратифікації угоди між ММР та ЄБРР, який планується розглянути  на найближчій черговій сесії міської ради.

Слід зазначити, що Тетяна Казакова очолить міську робочу групу впровадження проектів, яка займатиметься вирішенням та опрацюванням вищезазначеного питання. 

 

Інформація управління апарату ММР 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: