Мапа порталу

В Миколаєві в 2017 році реалізовуватиметься проект із встановлення газових лічильників в багатоквартирних будинках

До кінця 2017 року проект щодо встановлення індивідуальних газових лічильників в багатоквартирних будинках Миколаєва за рахунок бюджетних коштів міста почне свою реалізацію.

«В листопаді місяці ми повинні представити програму на 2018-2019 роки», - зазначив директор департаменту ЖКГ ММР Андрій Палько.

Про це йшла мова під час засідання постійної комісії ММР з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, у понеділок, 30 жовтня, коли члени комісії обговорювали звернення департаменту ЖКГ ММР.

Слід зазначити, що 13 жовтня 2017 року виконуюча обов’язки Миколаївського міського голови-секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова надала розпорядження заступникам міського голови (Мкртич Мкртичян, Валентина Бондаренко, Андрій Дадівєрін) винайти можливість виділення коштів з міського бюджету щодо встановлення індивідуальних газових лічильників в багатоквартирних будинках, що на території міста Миколаєва; директору департаменту ЖКГ Андрію Палько Тетяна Казакова доручила розробити програму встановлення газових лічильників.

image

image

image

За словами Андрія Палько, кошти на ці цілі в міському бюджеті передбачено.

Член комісії Павло Зоткін зазначив, що програма з встановлення газових лічильників повинна була реалізуватися до 15 травня 2017 року:
«Незважаючи на це, зараз програма тільки-но розробляється. В травні цього року ви обіцяли представити проект депутатському корпусу».

image

На зауваження відреагував заступник міського голови Мкртич Мкртчян та пояснив процес розроблення програми наступним чином:

«Зараз розроблено та запропоновано декілька варіантів програми. Ми говорили вам про масштаби цієї проблеми, тоді прийшли до висновку, що міський бюджет не може дозволити собі встановити лічильники для 23 тисяч абонентів. Тому були запропоновані різні критерії, поки що жоден варіант не отримав підтримку. Місто Миколаїв бере участь в отриманні субвенції держави на соціально-економічний розвиток. Ви знаєте, що ресурси в нас обмежені, тому протягом одного року ми не можемо вирішити всі питання».

Павло Зоткін підкреслив, що Андрій Палько вже розробляє проекти, та запитав у заступника міського голови Мкртича Мкртичяна, навіщо місту ще декілька розроблених програм додатково. До того ж член комісії зазначив, що досі депутати міської ради при великій кількості начебто розроблених проектів не бачили жодного варіанту готової програми.

«Тому що все динамічно змінюється, наприклад, запити та критерії, за якими треба вирішити питання фінансових ресурсів», - відповів Мкртич Мкртчян та підкреслив, що деякі варіанти програми вже готові та їх можна представити постійній комісії вже зараз.

Член комісії Артем Грозов звернувся до директора департаменту ЖКГ ММР Андрію Палько з проханням розповісти, яку частину витрат на реалізацію проекту покриває субвенція, виявилося, що з 11-ти мільйонів, які необхідні на встановлення індивідуальних газових лічильників в багатоквартирних будинках в деяких районах міста, субвенція покриє 7-му частину від загальної суми витрат (мова йде про Інгульський та Корабельний райони міста – приблизно 4 тисячі абонентів).

image

image

image

image

image

image

Враховуючи те, що в зверненні департаменту ЖКГ ММР мова йде не тільки про встановлення газових лічильників, а й про енергоносії, компенсаційні виплати та заробітні плати персоналу комунальних міських підприємств, пасажирські перевезення електротранспортом в мікрорайоні Матвіївка, на завершення обговорення звернення департаменту ЖКГ ММР комісія рекомендувала:

- виконкому ММР на позачерговому засіданні розглянути проект рішення щодо внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста Миколаєва на 2017 рік, як рішення, яке потребує термінового розгляду.

Після рішення виконкому питання знову повинно бути розглянуте на постійній «бюджетній» комісії міськради (далі, на думку комісії, необхідно терміново винести питання на розгляд позачергової сесії ММР).

 

Інформація управління апарату ММР 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: