Мапа порталу

Станом на 10.00 годину 31 жовтня на території міста Миколаєва працює 103 котельні

На території міста Миколаєва працює 103 котельні, профільна комісія Миколаївської міської ради оцінила роботу ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» в питанні запуску тепла на «4+».

У вівторок, 31 жовтня, під час постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі, члени комісії заслухали інформацію підприємств  щодо  стану  організації запуску опалювального  сезону  2017/2018  років в місті  Миколаєві.

До обговорення зазначеного питання були запрошені заступник міського голови Мкртич Мкртчян, директор департаменту ЖКГ ММР Андрій Палько, виконуючий обов`язки директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов, представники ПАТ «Миколаївська  ТЕЦ» та ПрАТ «Миколаївгаз».

Як розповів Микола Логвінов, на сьогодні в штатному режимі працює 103 котельні на території міста, аварійних ситуацій на підприємстві не було:

«Основне завдання для підприємства - ізолювати теплові мережі, поступово займаємося цим. Через роботу певних ЖЕКів два будинки в мікрорайоні Соляні ще не опалюються, але ЖЕКи вже проводять регламентні роботи, незабаром проблема буде вирішена».

image

Обговорюючи діяльність ОКП, член комісії Сергій Шульгач запитав у Миколи Логвінова, на якій стадії зараз знаходиться інвентаризація майна підприємства «Миколаївоблтеплоенерго», на що отримав наступну інформацію:

«Інвентаризація проводилася 1 жовтня 2017 року. Результати проведення інвентаризації надані виконуючій обов’язки міського голови-секретарю міськради Тетяні Казаковій. Станом на 25 жовтня дані стосовно проведення інвентаризації вже були готові. Зауваження стосовно інвентаризації від міськради ми теж вже отримали».

Член комісії Сергій Шульгач подякував Миколі Логвінову за своєчасний запуск опалення в місті.

«Місто навіть не відчуло ніяких проблем, ніяких ускладнень», - сказав Сергій Шульгач та попросив Миколу Логівнова проконтролювати роботу ЖЕКів щодо вирішення питання з будинкам в мікрорайоні Соляні, що не опалюються.

За словами заступника міського голови Мкртича Мкртичяна, в зазначених будинках в мікрорайоні Соляні проводиться капітальний ремонт системи опалення, тому виникла невелика затримка з поданням тепла, - «люди сприйняли ситуацію з розумінням».

image

image

image

Голова комісії Володимир Євтушенко звернувся до виконуючого обов'язки директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Миколи Логвінова з проханням пояснити ситуацію в місті стосовно теплотрас, які зараз на етапі ремонту, та яка структура за цей процес відповідатиме.

«Протягом доби опрацюємо це питання та обстежимо дорожні ділянки. По вулиці Радісній ми взагалі хотіли змінити теплотрасу, але зараз ми не можемо узгодити програму, тому що підприємство зараз не знаходиться у власності області або міста… Ми зробили проект та експертизу проекту, навіть вже замовили трубу, але зараз нам немає з ким обговорити інвестпрограму…», - відповів Микола Логвінов.

image

Член комісії Сергій Шульгач порадив ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» провести інвентаризацію місць розриття теплотрас, щоб полегшити проїжджуваність вулицями міста, та усунути виниклу ситуацію до холодів (мінусової температури).

На завершення обговорення питання стосовно стану теплотрас в місті, комісія рекомендувала директору департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Андрію Єрмолаєву: проконтролювати процес та надати інформацію на черговому засіданні «транспортної» комісії міськради щодо результату проведених робіт.

image

image

image

image

image

Виконуючий обов'язки генерального директора ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» Володимир Удод, в свою чергу, розповів, що ситуація на підприємстві складніша за попереднього доповідача, та зазначив, що під час прориву магістральної теплотраси (труба діаметром 500-600 міліметрів) відключаються від тепла до сотні житлових будинків:

«На вулицях Московська, Дзержинського, 3-я Слобідська магістральна труба вже не виконує свої функції. Протягом декілька діб працювали наші бригади, всі аварійні ділянки приведено до відповідності… Що стосується розриття теплотрас, ми не змогли запланувати таку велику кількість розриття (щороку в опалювальний період збільшується на 55 проривів). Ми провели додатковий тендер, та протягом листопада цього року своїми силами та з допомогою підрядника проблеми будуть ліквідовані».

Член комісії Сергій Ісаков звернувся до Володимира Удода з проханням розповісти про можливу вартість заміни теплотрас по вулиці Московській, виявилося, що для цього необхідно витратити не менше 40 мільйонів гривень.

За словами Володимира Удода, вирішення питання щодо стану теплотрас в місті залежить від Фонду державного майна України.

 

Інформація управління апарату ММР 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: