Мапа порталу

"Реконструкція старих будівель під Дитячу художню школу, будівництво культурного центру в мкрн. Намив, реставрація башти Шухова", - Юрій Любаров про завдання для галузі культури на 2018 рік

У четвер, 19 жовтня, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров представив громадськості та депутатам міської ради звіт про роботу управління у поточному році.

- У 2017 році на утримання галузі було виділено 177 млн. 923 тис. грн. Станом на 01.10.2017 профінансовано по загальному фонду 88 млн. 772 тис. грн., тобто 80% від загального обсягу, - відзначив Юрій Любаров.

При цьому керівник додав, що у галузі культури є напрямки, за якими виконання бюджету просувається чітко за планом, наприклад, поповнення бібліотечного фонду (80%), будівництво, це більшість робіт, які ведуться в зоопарку (94%), поточні ремонти (96%). Натомість в напрямку придбання капітального обладнання виконання, на жаль, сьогодні всього 53%, реставрація - 36%.

- Переконаний, що після перерозподілу бюджету розвитку у жовтні-листопаді ситуація нормалізується, - запевнив Юрій Любаров. - У минулому році управління з питань культури та охорони культурної спадщини і підпорядковані установи виконали бюджет розвитку та загальний бюджет на 99%.

У 2018 році керівник управління планує "подарувати містянам нові культурні можливості, а країні презентувати Миколаїв як справжнє культурне місто".

- Наступний рік хочемо оголосити роком Народного художника України Андрій Антонюка, йому б у 2018 році виповнилося 75. Плануємо відкрити меморіальну дошку, видати поштову марку та конверти з картинами митця, організувати всеукраїнський пленер на теми картин художника. Крім того, вперше в місті пропонуємо запровадити програму підтримки місцевих письменників, видавців та художників, які у своїх творах торкаються теми історії міста Миколаєва тощо. Це будуть не лише бюджетні кошти, але й гранти, кошти меценатів, бізнес-проекти, - поділився планами Юрій Любаров.

Серед завдань, визначених на 2018 рік, переформатування діяльності бібліотек, оптимізація видатків та штатних розписів.  Начальник управління обіцяє, що городяни побачать перетворення бібліотек на інформаційні соціокультурні центри та центри збереження локальної культури. Важливий напрямок роботи - забезпечення повної доступності закладів культури для людей з обмеженими можливостями.

Юрій Любаров виділив три напрямки, які потребуватимуть значних фінансових вкладень: реконструкція старих будівель під Дитячу художню школу, будівництво великого культурного центру в мкрн. Намив, роботи із збереження культурної матеріальної і нематеріальної спадщини (реставрація башти Шухова тощо).

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/luba)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: