Мапа порталу

Міжнародна організація з міграції підтримала проект миколаївців, спрямований на залучення переселенців, етнічних меншин та людей з інвалідністю до активного суспільного життя. На заходи виділено 12 тисяч євро

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, окрім своє основної діяльності, активно підтримує реалізацію в місті соціальних проектів, з якими звертаються до управління громадські активісти. 

На початку літа представники внутрішньо переміщених осіб звернулися до управління з пропозицією підтримати участь миколаївської громади в проекті «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що впроваджує Міжнародна організація з міграції за фінансової підтримки Європейського Союзу. Також переселенці звернулися з проханням виділити для них приміщення в одному із закладів культури для проведення дозвілля і тематичних зустрічей.

Начальник управління - Юрій Любаров, підтримавши дану пропозицію, виділив для ВПО приміщення в Бібліотеці-філії № 12 Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва, в якому наразі за кошти міського бюджету проходять ремонтні роботи.

Також після зустрічі працівники Міського методичного центру та клубної роботи активно взялися за написання анкети для участі миколаївської громади у даному проекті. Міжнародна організація з міграції прийняла анкету та завітала на співбесіду з учасниками ініціативної групи для остаточного прийняття рішення щодо участі міста Миколаєва в проекті згуртування громад.

Наступним етапом участі в проекті стали тренінги «Соціальна згуртованість, мобілізація внутрішньо переміщених осіб. Проектна діяльність та розвиток громади», які було організовано Централізованою бібліотечною системою для дорослих м. Миколаєва. Окрім внутрішньо переміщених осіб, представників громадських організацій, волонтерів та активних городян в заході взяли участь працівники галузі культури.

Після проведення тренінгів, ініціативна група під керівництвом завідувача відділу з інформаціїної та науково-методичної роботи Міського методичного центру Олени Гойман розробила план заходів соціального спрямування та згуртування, який було підтримано Міжнародною організацією з міграції за фінансової підтримки Європейського Союзу. Так, на реалізацію заходів було виділено 12 000 € (євро).

Тож, протягом жовтня 2017р. - червня 2018 р. в рамках реалізації проекту для миколаївців буде проведено низку заходів освітнього, екологічного та культурного напрямків. Усі заходи будуть спрямовані на інтеграцію та залучення внутрішньо переміщених осіб, етнічних меншин та людей із інвалідністю, які проживають у Миколаєві до активного суспільного життя. 

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини 

IMAGE FOLDER (/files/News/migra)

 

 



знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: