Мапа порталу

У Миколаєві презентували проект будівництва сонячної електростанції потужністю 11,5 МВт

У четвер, 17 серпня, в Миколаєві відбулася презентація проекту будівництва сонячної електростанції в Корабельному районі (вул. Олега Ольжича). Представник інвестора, директор групи компаній Clean Energy Андрій Симонович розповів про плани з розвитку інвестпроектів в Миколаєві, терміни їх реалізації.

За словами віце-мера Олександра Омельчука, в нашому місті створюються умови для залучення інвестицій, зокрема, в альтернативну енергетику.

- Розвиток даного напрямку є одним із пріоритетів на державному рівні. Перебуваючи в нашому місті з офіційним візитом, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав міську дитячу лікарню №2, де працює котельня на альтернативному паливі. Миколаїв активно братиме участь у розвитку галузі альтернативної енергетики, ми відкриті для інвесторів! - підкреслив Олександр Омельчук.

В ході презентації, на якій були присутні депутати міської ради, представники засобів масової інформації, Андрій Симонович розповів, що група компаній Clean Energy працює в сфері будівництва електростанцій на основі відновлюваної енергетики з 2012 року. На даний час реалізовано 9 об'єктів загальною потужністю близько 66 МВат (у Вінницькій, Херсонській, Кіровоградській областях).

У 2016-2017 рр. Clean Energy інвестувала в сонячну енергетику більше 65 млн євро. Реалізація проектів здійснюється як за власні кошти компанії, так і з залученням інвестицій зарубіжних і вітчизняних банків.

- За проектом в Миколаєві на земельній ділянці площею 20 га буде побудована сонячна електростанція потужністю 11,5 МВт. Термін реалізації проекту після підписання договору і проведення проектних робіт складе близько 5 місяців, - зазначив Андрій Симонович. - Замовником нового будівництва в Миколаєві є компанія "ЕКО ЕНЕРДЖІ ПРО", яка входить до складу Clean Energy. Щорічно в бюджет міста надходитимуть близько 400 тис грн. орендної плати за землю.

При цьому директор групи компаній підкреслив важливість екологічної складової, адже будівництво сонячної електростанції допоможе істотно знизити викиди СО2.

Олександр Омельчук нагадав, що в червні 2017 року Миколаїв приєднався до ініціативи Європейського Союзу "Угода мерів" і взяв на себе зобов'язання до 2030-го року скоротити викиди СО2 в атмосферу на 30%.

- Подібні проекти допоможуть нам виконати ці плани, поряд із заходами, які будуть відображені в Плані дій зі сталого енергетичного розвитку, - сказав віце-мер, подякувавши представнику інвестора за співпрацю і готовність втілювати ідеї, про які говорили багато років.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/mistosoncya)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: