Мапа порталу

Юрій Гранатуров обговорив питання співробітництва з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Міський голова Юрій Гранатуров провів зустріч з в.о.голови Херсонської групи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Наталі Грант, а також спостерігачем із США Ендрю Оффенбахером.

Сторони обговорили питання співробітництва. Зокрема, міський голова Юрій Гранатуров пообіцяв у межах своїх повноважень надавати всю допомогу, яка необхідна для діяльності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомила Наталі Грант, штаб місії розташований у Херсоні, там працює 7 осіб. Проте, спостерігачі не менше ніж раз на тиждень відвідують Миколаїв, у своїй роботі фокусуючись на дотриманні прав меншин, дослідженні гендерної ситуації, питаннях, пов‘язаних з медіа, а віднедавна на них покладено ще й завдання сприяти діалогу для встановлення миру та стабільності.

Юрій Гранатуров нагадав про позитивний досвід співробітництва з організацією та розповів про те, як миколаївцям вдалося спільними зусиллями зберегти спокій на території міста.

-          Ми розуміємо, яка важлива для України підтримка спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. З її фахівцями ми працювали неодноразово, завжди намагаючись створити сприятливі умови для ефективної роботи, - відзначив Юрій Гранатуров. – Сьогодні Миколаїв можна вважати прикладом того, як треба берегти найвищу цінність – людське життя. У житті міста були складні періоди. Проте, разом з громадськими активістами та організаціями, патріотами-миколаївцями, завдяки спільній позиції органів влади ми швидко навели лад у місті. Адже основа будь-якого розвитку – це мир та спокій місцевих мешканців.

Юрій Ісайович подякував представникам місії за небайдуже ставлення до процесів, які відбуваються в Україні.

Наталі Грант розповіла, що фахівці ОБСЄ пильно стежать за ситуацією в Миколаєві. Вони проводили зустрічі з різними прошарками населення – представниками бізнесу, суднобудівниками тощо Моніторинг спостерігачі ОБСЄ проводять не лише у місті, але й в області. Так, нещодавно відвідали Первомайськ, де провели круглий стіл для діалогу між громадськістю і владою. Діяльність місії отримала позитивну оцінку у місцевого населення.

В.о.голови Херсонської групи спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні подякувала міському голові за підтримку, відзначивши: «У цьому місті дуже хороші господарі, які роблять все, щоб Миколаїв ставав таким, яким він є».

 

IMAGE FOLDER (/files/News/129)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: