Мапа порталу

Діти-інваліди та діти, які потребують особливої підтримки - під пильною увагою міської влади

Заступник міського голови Євген Шевченко провів засідання міської координаційної ради з питань соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Питанням соціалізації особливих дітей була присвячена доповідь спеціаліста управління освіти міської ради Н.Гоберлас. Мова йшла про впровадження інклюзивної форми навчання дітей з особливими освітніми потребами в Миколаєві з врахуванням досвіду навчальних закладів інших міст України.

Багато уваги учасники заходу приділили питанню оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують підтримки. Начальник управління у справах сім’ї, дітей та молоді міської ради О.Соколик навів цифри, які характеризують стан цього процесу. Особливий приклад – це оздоровлення дітей, родини яких переселились до Миколаєва та дітей, батьки яких знаходяться зараз у зоні АТО. До кінця літа 100 дітей цієї категорії отримують оздоровлення за спеціальною програмою.

Директор міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Г.Діліна розповіла про специфіку організації соціальної реабілітації дітей-інвалідів міста, які отримують послуги у центрі. До речі, там наразі проводять ремонтні роботи.

За результатами семінару надано ряд протокольних доручень. Так, будуть організовані семінари за участю освітян тих шкіл, в яких впроваджена інклюзивна форма навчання та вчителів - реабілітологів міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Мета семінарів - обмін досвідом роботи з особливими дітьми.

На Інтернет-порталі Миколаївської міської ради буде розміщена інформація про можливість оздоровлення дітей учасників бойових дій, які брали або беруть безпосередню участь в АТО, дітей вимушених переселенців, особливо з числа дітей-інвалідів, на базі відділення реабілітації міської дитячої поліклініки № 3. Виконання цих та інших доручень знаходиться на контролі міської влади.

Департамент праці та соціального захисту населення

 

IMAGE FOLDER (/files/News/107)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: