Мапа порталу

100 дітей із сімей учасників АТО і вимушених переселенців пройдуть лікування та оздоровлення на базі відділення реабілітації міської дитячої поліклініки №3

100 дітей із сімей учасників АТО і вимушених переселенців пройдуть лікування та оздоровлення на базі відділення реабілітації міської дитячої поліклініки №3.

Така ініціатива належить міській владі. На минулій сесії міської ради депутати проголосували за виділення близько ста тисяч гривень на те, щоб поправити здоров'я дітей. Юрій Гранатуров додав, що додатково міська влада залучатиме спонсорські кошти, щоб діти ні в чому не бідували.

Сьогодні, 24 червня, мер особисто побував у відділенні реабілітації, поспілкувався з персоналом та їх маленькими пацієнтами. По суті, відділення працює як дитячий табір денного перебування. П'ятиразове харчування, різні види лікування та профілактики, медичні обстеження, заняття лікувальною фізкультурою - все це входить в спектр послуг. Одноразово в установі можуть перебувати 20 дітей, саме на таку кількість розраховані ліжка денного стаціонару. Планується 5 змін по 12 днів.

- Міським бюджетом це не було передбачено. Але міська влада і депутатський корпус міської ради проявили відповідну ініціативу, яка була оперативно втілена в життя, - підкреслив мер Юрій Гранатуров. - Над цим працювали структурні підрозділи міськвиконкому. У загальній кількості оздоровлення пройдуть 100 дітей. Ті, хто зараз перебуває у відділенні реабілітації, приїхали з Горлівки, Донецька, Красного Луча, Луганська, Криму ... Середній вік дітей - 10 років. Наш обов'язок - зробити так, щоб у нашому місті ці малюки почували себе як вдома і отримали всю необхідну допомогу і підтримку!

Відділення реабілітації існує на базі міської дитячої поліклініки №3 вже 25 років. Позитивні результати забезпечують сукупність комфортного мікроклімату, близькість води, розкішна паркова зона, комплекс фізіотерапевтичних послуг. Щорічно шматочок санаторно-курортного лікування отримують більше 2 тисяч дітей з усього міста. Про це розповіла Людмила Шишко, головний лікар дитячої поліклініки №3.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/105)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: