Мапа порталу

У вашому будинку вже встановлюють тепловий лічильник? Якщо ні - пишіть заяву в департамент ЖКГ

Перед комунальними службами міста стоїть безпрецедентне завдання: до початку опалювального сезону встановити в житлових будинках 248 приладів обліку теплової енергії.

Сьогодні, 19 червня, в мерії обговорили процедуру виконання цього завдання. У нараді взяли участь заступник міського голови Валентин Гайдаржи, заступник начальника департаменту ЖКГ Андрій Палько, представники фірм-підрядників «Югтепломер» і «Тепломонтаж», що виконують монтажні роботи та представники теплогенеруючих підприємств: ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» і ПАТ «Миколаївська» ТЕЦ, які за свої кошти також встановлюють теплові лічильники, крім департаменту ЖКГ.

На сьогоднішній день на підставі заяв городян, отриманих починаючи з 2008 року, сформовано реєстр адрес, за якими будуть проводити встановлення лічильників. Зараз «тепловики», проектанти та працівники департаменту ЖКГ проводять звірку по реєстру. На жаль, деякі городяни вже забули про свої заявки. Заступник міського голови Валентин Гайдаржи дав доручення працювати в першу чергу з тими громадянами, які зацікавлені в установці лічильника, проявляють ініціативу і готові брати участь у співфінансуванні. Близько 50 тис. грн. платить департамент ЖКГ, а городяни повинні покрити лише витрати на виготовлення проектної документації, проведення експертизи і антивандальні решітки - це близько 10 тис. грн. Якщо лічильник встановлює теплогенеруюче підприємство, то громадянам потрібно буде сплатити лише вартість антивандальної споруди.

Як розповів Валентин Гайдаржи, завдання на наступний рік: обладнати приладами обліку всі будинки. Тому городяни, які планують встановити в своєму будинку лічильник теплової енергії, повинні вже зараз звертатися з листом до департаменту ЖКГ. У заяві необхідно вказати, що мешканці будинку просять включити їх будинок в перелік по установці вузлів обліку теплової енергії, вже визначили відповідального за зняття показань з лічильника, готові брати участь в співфінансуванні у рамках діючих програм.

- Ми будемо наполягати на тому, щоб теплогенеруючі підприємства включили в свої інвест-програми на 2016 рік встановлення максимальної кількості теплових лічильників, бо це, насамперед, їх завдання, - сказав Валентин Гайдаржи.

Нагадаємо, що ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» є учасником проекту «Підвищення енергоефективності в сфері централізованого теплопостачання», який фінансується за рахунок кредиту Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Фонду чистих технологій. Тільки 6 теплопостачальних підприємств України отримали таку можливість.

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» освоює 21 млн. 770 тис. грн. Серед основних напрямків реалізації проекту: реконструкція котельні по вул. Самойловича, реконструкція районних котелень із встановленням сучасного енергоефективного обладнання, заміна ізоляції надземних теплових мереж, модернізація аварійно-диспетчерської служби підприємства та багато іншого.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/92)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: