Мапа порталу

Депутати відкоригували бюджет

Сьогодні, 18 червня, в ході 48-ї сесії Миколаївської міської ради 6 скликання депутати прийняли рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.01.2015 № 45/5« Про міський бюджет міста Миколаєва на 2015 рік ».

Даним рішенням обсяг доходів збільшений на 112 млн. 145 тис. грн., Витрати на 310 млн. 638 тис. грн. Крім того, що було враховано в проекті рішення, за зверненням депутатських комісій суму витрат і доходів збільшили на суму 194 тис. грн. Це - виконавчому комітету на оплату послуг з оздоровлення та відпочинку дітей пільгової категорії на 98 тис. грн. та департаменту праці та соціального захисту населення для забезпечення харчування дітей і сімей учасників АТО та переселенців, які будуть оздоровлені на базі реабілітаційного відділення міської поліклініки № 3 - 96 тис. грн. Також в рішення увійшли пропозиції депутатів міської та обласної рад на виконання доручень виборців, які не увійшли в проект рішення, і пропозиції депутатів обласної ради.

Ухваленню рішення передувало майже годинне обговорення, хоча проект детально опрацьовувався депутатами в комісіях і всі комісії його підтримали, не було зауважень щодо даного проекту на засіданні президії міської ради. За ніч напередодні сесії все змінилося.

Депутат Ігор Копійка запропонував зняти потроху грошей з усіх розпорядників коштів та спрямувати їх на покупку лічильників теплової енергії. Міський голова Юрій Гранатуров зазначив, що по суті це правильно, але технічно неможливо. Заступник міського голови Валентин Гайдаржи  пояснив, що цього року планується встановити 248 приладів обліку, на сьогоднішній день в місті Миколаєві є тільки 2 організації, які працювали зі встановлення приладів обліку через бюджет. Чому так? Тому що встановлення лічильників передбачає проект, експертизу, отримання декларації і тільки потім початок робіт. Технічно неможливо до опалювального сезону придбати і потім передати лічильники. На придбання необхідно 2-2,5 місяця для проведення торгів. Далі - немає схеми передачі з комунальної власності жителям міста. Крім того, будь-який прилад обліку повинен бути встановлений до опалювального сезону.

Ігор Копійка наполягав на своєму. Депутат Людмила Булах обурилася тим, чому її колега не вивчав і не вирішував питання до сесії. Депутат Ніна Колечко помітила, що для покупки лічильників потрібен час, щоб визначитися з вибором. У цьому питанні потрібен індивідуальний підхід, тому що один і той же лічильник не підходити на всі будинки. Про це говорив і Сергій Кантор. Бажаючих виступити з цього питання ставало все більше.

Міський голова Юрій Гранаутров згадав випадок, коли покійний Володимир Чайка пропонував депутатам проголосувати за порятунок будівлі БОФ, але останні проголосували за перерозподіл грошей на ремонт дахів. У підсумку місто не зберегло  ДОФ і дахи як і раніше течуть.

Сьогодні рішення підтримали 63 депутати.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/84)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: