Мапа порталу

Судячи з напруження пристрастей на засіданні президії міської ради, завтрашня сесія обіцяє бути спекотною

Обговорення порядку денного почав депутат Олег Крисенко, він повідомив, що думка городян про необхідність ярмарка на вул. Колодязній розділилася, і було б правильно провести громадські слухання. Олег Вікторович присоромив депутатів, що входять до комісії з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, гласності та законності, за те, що у Миколаєві досі не прийняли Положення про громадські слухання.

Несподівано депутат Володимир Худяков запропонував внести рішення про це Положення до порядку денного, щоб не порушувати Регламенту, адже проект рішення на минулій сесії перенесли на наступне засідання. Депутати розводили руками, мовляв, навіщо розглядати питання про Положення, якщо оголошено проведення громадських слухань щодо Положення про ці самі громадські слухання 24 червня. У результаті вирішили не порушувати Регламенту, завтра на сесії ще раз розглянути проект рішення щодо Положення про громадські слухання, а якщо депутати його не приймуть, то громадськість 24 червня скаже своє слово з цього горезвісного питання.

Потім Тетяна Філонок запропонувала змінити трактування або взагалі зняти питання про виділення 8 га землі в зеленій зоні по вул. Космонавтів ріг вул. Турбінної. Депутати погодилися, що знищувати зелені насадження для будівництва - це злочин і підтримали колегу. Також депутати попередньо не підтримали виділення земельної ділянки у сквері «Святий Миколай» під будівництво офісного центру та по вул. Кобера під торговоавтосервісний центр. Остаточне рішення прийме завтра сесія.

Депутат Георгій Рогов підняв питання про правомірність розміщення пивного бару на зупиночному павільйоні за адресою: вул. Ген. Карпенка, 77-а. Згідно із нормами 30 відсотків зупинкового павільйону може бути відведено під торгівлю, а 70 відсотків - місце для очікування транспорту. Але тут все навпаки. Тетяна Філонок звернула увагу депутатів на роботу подібного бару на зупинці "вул. Миколаївська". Депутати висловили одностайність у цьому питанні - пивнички ліквідувати. Надійшла пропозиція провести інвентаризацію всіх зупиночних павільйонів і навести порядок в цьому господарстві.

Потім Володимир Худяков за підтримки Ігоря Копійки попросив на сесії дати слово головному спеціалісту Держкомпідприємництва у Миколаївській області Андрію Яковлєву.

Юрій Гранатуров не заперечував. Пізніше меру передали офіційний лист з інформацією про заявлений виступ, мер прокоментував його:

- Думку однієї людини, яка є головним фахівцем, вважаю непрофесійною. Заявлені питання треба обговорювати під час круглих столів, а не перетворювати сесію в клуб політичних дискусій ... Вони вимагають встановлення нових рекламних щитів?! Я знаю асоціацію рекламників, я знаю, хто це ініціює, я знаю ці прізвища, я знаю, скільки у них незаконних щитів, які ми будемо демонтувати, - твердо заявив мер.

Завтра також очікується виступ голови комісії з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, гласності та законності Володимира Худякова, він розповість про те, як депутати дотримуються Регламенту роботи міської ради, особливу увагу обіцяв приділити темі «кнопкодавства». Олександр Курченко доповість про висновки і пропозиції комісії з харчування в дитячих садках і школах.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/81)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: