Мапа порталу

Юрій Гранатуров: «Допомогти городянам реально. У короткі терміни реалізувати проект з установки теплових лічильників»

Підготовка до нового опалювального періоду в Миколаєві в самому розпалі. Зараз всі сили комунальних служб міста спрямовані на впровадження енергозберігаючих технологій. Енергозбереження - тепер це не модна тема, а нагальна необхідність, адже нові тарифи на комунальні послуги мотивують нас економити.

- З міського бюджету вже виділено 3,5 млн. грн. на покупку і установку в багатоповерхових будинках лічильників теплової енергії. На найближчій сесії міської ради депутати розглянуть питання про перерозподіл ще 2 млн. грн. на дану статтю витрат, що стало можливим завдяки спільній роботі депутатського корпусу та виконавчої влади. Це дозволить встановити 230 лічильників тепла і відремонтувати 17, - сказав міський голова Юрій Гранатуров.

50% багатоповерхових житлових будинків вже обладнані тепловими лічильниками. Раніше за бюджетні кошти щорічно встановлювалося порядку 20 теплових лічильників. А реалізація програми з енергозбереження збільшить кількість будинків з лічильниками на 247 до початку опалювального сезону.

- Цього року установка лічильників теплової енергії для миколаївців буде проведена за рахунок коштів міського бюджету, - каже мер Юрій Гранатуров. - Мешканцям треба буде лише сплатити вартість проектної документації та подбати про збереження обладнання. При формуванні бюджету на 2016 рік обов'язково будуть закладатися кошти для подальшої реалізації цієї програми, адже вона розрахована не на один рік.

Крім того, свій внесок у справу оснащення споживачів тепла лічильниками внесуть і миколаївські теплогенеруючі підприємства. ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» планує до нового опалювального сезону встановити лічильники на 121 будинок, а «Миколаївська ТЕЦ» - на 20 будинках.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: