Мапа порталу

Мер Олександр Сєнкевич хоче виключити корупційний фактор в сфері земельних відносин

У середу, 15 лютого, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич взяв участь у зустрічі з представниками малого і середнього бізнесу Миколаївщини, яка була організована за ініціативою голови облдержадміністрації Олексія Савченка.

Мер відповів на запитання присутніх, що стосуються енергетичної політики держави та сфери земельних відносин в місті.

Так, Олександр Сєнкевич прокоментував рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) про підвищення вартості приєднання об'єктів до електричних мереж, зазначивши, що це стане перешкодою для розвитку бізнесу і залучення інвестицій.

- Зараз це коштує 3 тисячі, а буде 15 тисяч за 1 кВт - НКРЕКП прийнято рішення підвищити в п'ять разів вартість приєднання об'єктів до електричних мереж. Про який розвиток бізнесу та інвестиційної привабливості можна говорити, коли людині, щоб підключитися до існуючих мереж, потрібно вкладати мільйони гривень, якщо ми говоримо про великі підприємства, - задався питанням мер. - Їм це не цікаво. Ми, як держава, повинні давати можливість підключатися безкоштовно. Бізнес продає свій товар, а ми говоримо: "Перш, ніж зайти до нас на поріг, виробляти товар, заплати гроші". Ні я, ні Олексій Савченко не можемо нічого зробити, тільки звертатися з проханням. Але нас ігнорують.

Із залу пролунало запитання з приводу одного з проектів рішень, що стосуються їх бізнесу, який був винесений на сесію міської ради ще в травні минулого року. За словами підприємців, рішення досі не прийнято, така проблема турбує багатьох підприємців.

На що Олександр Сєнкевич відповів, що в даному напрямку активно проводиться робота.

- За довгі роки в місті не приймалося жодних рішень по зонінгу. Коли я став мером, за півроку питання було вирішене. Вперше в житті міста ми провели земельний аукціон. Це революція в земельних питаннях. Зараз ми працюємо над створенням підзаконних актів, за якими мер міг би підписувати договори оренди, які міська рада не бажає переривати, не виносячи їх на розгляд сесії. Таким чином, ми зможемо виключити корупційний фактор, - пояснив міський голова.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

 

Фото: прес-служба Миколаївської облдержадміністрації


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: