Мапа порталу

Міська влада планує реалізувати інвестиційні програми з розвитку парку «Перемога»

У Миколаєві продовжують активно упорядковувати територію парку «Перемога». «Велике прибирання» стартувало 27 травня за дорученням мера міста Юрія Гранатурова, який дав місяць на його виконання.

Юрій Ісайович вважає, що навести лад у парку - завдання влади, незважаючи на те, що територія знаходиться в оренді у приватного підприємця і місто не має права використовувати бюджетні гроші для благоустрою паркової зони. На жаль, недобросовісний орендар не виконує своїх зобов'язань. Тому, міська влада прийняла рішення залучити позабюджетні кошти, попросити допомоги у організацій і підприємств Миколаєва, але все-таки повернути популярному місця відпочинку городян колишню привабливість, створити умови для безпечного та комфортного перебування миколаївців.

- Вибору у нас немає - люди чекають змін, і зміни будуть! - каже Юрій Гранатуров.

Мер пояснює, що парк «Перемога» був переданий в оренду одному з підприємств, потім якимось чином переданий далі: «Міська громада вже виграла один суд. Зараз прокуратура веде роботу по касаційній скарзі, щоб повернути парк в комунальну власність. Він буде на балансі підприємства «Міські парки». Оскільки на сьогоднішній день в обов'язки орендаря входить стовідсоткове обслуговування всіх зелених насаджень на території парку, влада не може витрачати на це бюджетні кошти. Тому залучаємо позабюджетні кошти, сили громадськості. Парк буде розділений на чотири сектори - по одному трьом районам (Заводському, Ленінському, Центральному) та департаменту житлово-комунального господарства міської ради. За допомогою громадськості, за участю підприємств за позабюджетні фонди у парку «Перемога» все одно наведемо порядок».

Слід зауважити, що фронт робіт значний. Площа парка – більше 42 тисяч кв. метрів. Необхідно вирізати всі дикорослі зелені насадження, викосити траву, щоб територія проглядалася, спиляти сухі дерева і прибрати сухостій.

Після повернення парку в комунальну власність влада планує реалізувати інвестиційні програми з розвитку унікальної зони відпочинку в центрі міста.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/61)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: