Мапа порталу

Переселенцям із зони АТО допоможуть: у Миколаєві почали відпрацьовувати грант Євросоюзу

У ході сьогоднішнього засідання члени виконкому затвердили Порядок отримання та використання коштів в рамках реалізації грантового проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві».

Раніше Миколаївська міська рада спільно з громадськими організаціями подала заявку на участь у проекті, розробленому в рамках програми Європейського Союзу з підтримки громад, які опинилися під впливом конфлікту в Україні. На ці цілі Євросоюз виділив 17 мільйонів євро. Як зазначив перший заступник міського голови Юрій Андрієнко, отримання гранта, а це 265 тис. євро, заслуга управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради.

Проектом передбачено виконання наступних завдань: проведення ремонту в гуртожитках, де проживатимуть вимушені переселенці, ремонту в дитячих садах, які відвідуватимуть їхні діти, покупка одягу для дорослих і дітей, а також постільної білизни та інших необхідних речей, організація безперервного процесу навчання дітей шкільного та дошкільного віку, забезпечення умов для психологічного здоров'я людей, проведення психотерапевтичної роботи з переселенцями для адаптації їх до нових умов життя, створення центру соціально-економічної підтримки на базі Регіонального фонду підтримки підприємництва в Миколаївській області.

Партнери по проекту - департамент ЖКГ, управління освіти Миколаївської міської ради, Миколаївський територіальний центр надання соціальних послуг, Регіональний фонд підтримки підприємництва в Миколаївській області, Миколаївський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/67)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: