Мапа порталу

Юрій Гранатуров: «Закон не повинен гальмувати розвиток територій»

Сьогодні, 12 червня, в Адміністрації Президента України відбудеться перше засідання Ради регіонального розвитку України. На порядку денному актуальне питання - про хід реалізації реформи територіального устрою влади та місцевого самоврядування в контексті децентралізації.

Мер Миколаєва Юрій Гранатуров увійшов до складу Ради регіонального розвитку на запрошення Адміністрації Президента. На засіданні мер міста планує порушити питання про переведення підрозділів Державної архітектурно-будівельної інспекції у підпорядкування місцевої влади.

-   Необхідно розібратися, наскільки швидко Державна архітектурно-будівельна інспекція перейде в юрисдикцію органів місцевого самоврядування. За законом це має відбутися 1 вересня, але є ряд питань і позицій, є законодавчі акти, які необхідно узгодити вже найближчим часом. Також потрібно удосконалити і спростити закон про державні закупівлі, щоб він не був гальмом у розвитку територій, якими управляє місцеве самоврядування, -  прокоментував міський голова Миколаєва Юрій Гранатуров.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: