Мапа порталу

У місті стоять 53 ліфти: злодії викрали ліфтове обладнання

Станом на 05.06.2015 зупинена експлуатація 53 ліфтів у житлових будинках міста. Причина: впродовж квітня - червня викрадені підвісні кабелі. Кожен факт крадіжки зафіксований правоохоронними органами, складено відповідні протоколи.

Як правило, зловмисники працюють вночі. Безперешкодно потрапляючи в під'їзди житлових будинків і зламуючи технологічні доступи до ліфтових шахт, вони викрадають ліфтове устаткування (вирізують підвісні кабелі, демонтують буферні пружини та ін.), щоб здати «здобич» на металобрухт і нажитися.

 Заручниками непрацюючих ліфтів стали жителі Заводського (район Центрального ринку, мкр. Намив), Центрального (мкр. Соляні) та Ленінського районів м. Миколаєва. Мешканці змушені без ліфта підніматися на верхні поверхи, а територіальна громада міста зазнала значних фінансових втрат, оскільки вартість відновлення кожного з таких ліфтів становить близько 8-10 тис. грн.

У даний час міська влада вишукує фінансові можливості для оперативного проведення ремонтно-відновлювальних робіт в ліфтових шахтах.

У свою чергу, виконавчий комітет Миколаївської міської ради звертається до всіх мешканців багатоповерхових будинків, оснащених ліфтами, з проханням бути пильними і не допускати сторонніх осіб в під'їзди своїх будинків. У разі виявлення осіб, які збираються проводити будь-які роботи з ліфтовим або іншим інженерним обладнанням будівель без відповідного дозволу або посвідчення працівника житлово-комунального підприємства, просимо повідомляти в правоохоронні органи або оперативну службу реагування міськвиконкому «15-88», а також у період з 08:00 до 17:00 - в житлово-експлуатаційне підприємство, на балансі якого знаходиться будинок, диспетчерську службу КП «Миколаївліфт».

Департамент житлово-комунального господарства

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: