Мапа порталу

Пляж «Стрілка» готовий приймати городян. Мер особисто перевірив перші результати його благоустрою

Міський голова Юрій Гранатуров перевірив хід виконання робіт з благоустрою міського пляжу «Стрілка» та прилеглої до нього території. Нагадаємо, кілька тижнів тому керівник міста давав жорстке доручення навести лад у найбільш популярному місці відпочинку городян.

Сьогодні разом з журналістами мер оглянув територію пляжу, оцінив перші результати роботи комунальних служб міста, озвучив нові плани.

- Першочергове завдання по облаштуванню зони відпочинку міська житлово-комунальна служба виконала, - підсумував мер. – На території пляжу є все необхідне. Навіть у будень багато людей відпочивають та купаються. У Миколаєві лише два офіційних пляжі. Тож вони мають утримуватися в хорошому стані. Щодо проб води у річці – вони на сьогодні відповідають нормативам, купання не заборонено.

На «Стрілці» відновлено водопостачання в душових кабінках, а самі кабінки поблискують на сонці свіжою фарбою. Облаштовано волейбольний майданчик, футбольне поле, встановлено турніки та перекладини для занять фізичними вправами. Саму територію пляжу розширили від волейбольного майданчика у бік паркової зони, викосили траву та прибрали сухостій, дерева кронували і вивезли сухі гілки.

На березі з‘явилася рятувальна вишка, щоденно чергують рятівники, які мають «на озброєнні» весловий човен. З нововведень -  запровадження посад так званих «універсальних прибиральників», які також знаходяться на пляжі щодня і слідкують за порядком на території.

Відремонтовані і встановлені додаткові кабінки для перевдягання. Пофарбовані всі конструкції і спортивні знаряддя.

На вимогу міського голови змонтовано стаціонарні навіси, під якими встановлено лавки для відпочинку. На пляжі з‘явилися також широкі дерев‘яні настили.

Окрім того, щоб городянам було зручно добиратися від зупинки громадського транспорту до пляжу, робітники комунальних служб вичищають територію поблизу алеї, яка є найкоротшим шляхом до «Стрілки». Саме під час перебування міського голови можна було спостерігати, як із паркових хащів вирубують та складають на вантажівку сухі гілки та чагарник – назбирався повний кузов. Дійшли руки у комунальників і до підземного переходу біля зупинок міського транспорту парку «Перемоги». Довгий час там не було освітлення, збиралося сміття, і перехід нагадував місце жахів. Сьогодні вже навіть вночі страшно там не буде. Світло відновили, сміття вивезли, стіни побілили. А далі буде навіть цікавіше – волонтери розробили ескіз, за яким внутрішні стіни переходу розмалюють.

Під час ревізії виконаних робіт на пляжі «Стрілка» не обійшлося й без «ложки дьогтю». На території пляжу недобросовісний орендатор, з яким міська рада знаходиться у судових тяжбах, розмістив торговельну палатку, де  продають алкогольні напої. Юрій Гранатуров доручив прибрати цей заклад з території відпочинку городян.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/60)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: