Мапа порталу

Батьківські збори в Центрі «Цветик-семицветик»

Педагогічний колектив міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів  тісно співпрацює з батьками своїх вихованців: тримає їх в курсі реабілітаційного процесу та здійснює просвітницьку педагогічну роботу.

З 2 по 5 червня 2015 року в Центрі пройшли по групах чергові батьківські збори, на яких були розглянуті нагальні питання. Директор Центру Г.С.Діліна розповіла про головні завдання реабілітації дітей у Центрі, успіхи закладу, проблеми. Наголосила на важливості командної роботи адміністрації Центру, спеціалістів, педагогічного колективу та батьків у роботі над індивідуальними цілями дітей. Тільки працюючи разом, можна досягти позитивних результатів.

Вчителі-реабілітологи розповіли батькам про використання в розвитку творчих здібностей дітей з обмеженими можливостями таких видів арт-терапії: малювання пальчиками, долоньками, тичками, пензликами; виконання аплікацій, колажів; ліплення з глини, пластиліну, солоного тіста, полімерної глини; бісероплетіння, орігамі, навчання елементам килимоплетіння. Захоплення у батьків викликали представлені індивідуальні та колективні роботи їхніх дітей.

МЦСРДІ співпрацює з Палацом творчості учнів. За ініціативою адміністрації Центру майстер-клас з паперопластики для батьків провела методист цього Палацу С.П. Ацеховська.

Практичний психолог А.Б. Козирєва показала ігри з пісочної терапії, а вчитель-логопед Г.В. Волощук познайомила з видами вправ для розвитку артикуляційного апарату. Педагоги дали рекомендації по роботі з дітьми вдома.

Директор Центру Г.С.Діліна провела бесіду з батьками на тему «Першочергові дії у разі виявлення підозрілих предметів», наголосила на важливості дотримання правил безпечної поведінки.

Літо – час оздоровлення дітей. Корисним буде відпочинок на морі, біля річки, в селі, на дачі, якщо він правильно організований та проведений. Заступник директора О.П. Пирогова ознайомила батьків з організацією роботи в Центрі в літній період та проведенням оздоровлення дітей: ігри з водою, прогулянки, відпочинок на літній веранді, рухливі ігри, катання з гірки та на гойдалці, стрибки на батуті. А медична сестра І.О.Гречана звернула увагу на особливості закалювання, водні, повітряні та сонячні ванни, профілактику інфекційних захворювань.

У період економічної кризи батьків дуже хвилює питання отримання житлової субсидії. Тому директор Центру Г.С.Діліна запросила для надання фахової допомоги по цьому питанню головних спеціалістів сектору прийняття рішень відділу соціальних виплат УСВІК Заводського та Центрального районів, які надали конкретні роз’яснення батькам дітей-інвалідів.

На зборах батьки отримали відповіді на всі питання, які їх хвилювали, а одержані знання та поради стануть їм у нагоді в реабілітації дітей вдома та оздоровленні влітку.

                 

Департамент праці та соціального захисту населення        


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: