Мапа порталу

Миколаєву є що запропонувати інвесторам: сьогодні керівник міста Юрій Гранатуров вітав іноземних гостей - членів Міжнародного Трейд-клубу

Представники Міжнародного Трейд-клубу в Україні протягом трьох днів вивчать інвестиційні можливості Миколаївщини.

У складі делегації - представники 17 країн світу: Австралії, Аргентини, Азербайджану, Білорусі, Бельгії, Болгарії, Німеччини, Ізраїлю, Індонезії, Канади, Китаю, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, ПАР і, звичайно ж, України.

Робота почалася сьогодні, із зустрічі з керівництвом Миколаївської області та обласного центру. Мер Миколаєва Юрій Гранатуров привітав гостей міста, зазначивши, що Миколаїв є великим промисловим центром і наші бренди відомі далеко за межами країни.

- Миколаїв - це місто-порт і фактично столиця суднобудування. Такі компанії, як «Нібулон», відомі в усьому світі. Розвиток морегосподарського комплексу продовжують трансатлантичні компанії. Широко відомі бренди «Сандора», «Лакталіс», «Президент», «Янтар». Крім того, у нас дуже потужний машинобудівний комплекс. Підприємство «Зоря» - «Машпроект», на якому працюють 13 500 людей, виробляє газові турбіни. Миколаїв - місто відкрите, - підкреслив Юрій Ісайович. – Наше місто є членом Чорноморського клубу, в який входить 23 міста з 8 країн світу.

Особливу увагу Юрій Гранатуров звернув на інвестиційний портфель, розроблений міською владою. Він вміщує кілька цікавих програм для потенційних інвесторів.

- Місцеве самоврядування сьогодні знаходиться на порозі реформування. І тому його головне завдання - забезпечення безпечного і комфортного проживання міської громади, а також дотримання принципів Європейської хартії місцевого самоврядування, основним з яких є те, що послуга повинна бути максимально наближена до людей, - підсумував керівник міста.

Один з найперспективніших інвестиційних проектів Миколаєва - створення Індустріального парку - представила начальник відділу економічного аналізу та ефективного використання бюджетних коштів Діна Шевченко. Його розробка почалася ще в 2011 році. Для розміщення Індустріального парку вибрали земельну ділянку розміром близько 100 га, яка знаходиться між східним краєм міста і селом Полігон. Вибір схвалили міжнародні експерти. Створення парку буде проходити в два етапи - на першому освоять 22 га території, на другому - 78 га. Планується, що на першому етапі в Індустріальному парку будуть розміщені об'єкти промислового та комерційного призначення. Можливо, це будуть СТО, АЗС, виставкові зали, об'єкти громадського харчування, центр спільного обслуговуючи бізнесу та спільного управління парком. Перший етап може задовольнити потреби 4-5 інвесторів.

Про інвестиційну привабливість Миколаївської області розповіла Зульфія Капуста, заступник директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

Також представникам Трейд-клубу презентували інвестпроект зі створення курортного комплексу Очаківського району. Олександр Авраменко, директор підприємства «Візит центр», переконаний, що Очаків є морською столицею південного регіону, території якої ще не освоєні і дозволяють побудувати сучасний курорт без зайвого навантаження на природні ресурси.

Гості Миколаївщини за три дні відвідають найбільш ефективні підприємства області та міста: морський термінал ТОВ «Евері», ТОВ «Артіль» ЛТД, ТОВ «Агропромислова компанія «Євгройл», швейну фабрику ПрАТ «Санта Україна», познайомляться з міськими та обласними об'єктами культури .

 

IMAGE FOLDER (/files/News/33)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: