Мапа порталу

На озброєнні миколаївських рятувальників з'явився пожежний автопідйомник

Сьогодні, 4 червня, міський голова Юрій Гранатуров разом з губернатором Вадимом Меріковим передали головному управлінню державної служби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області автопідйомник гідравлічний пожежний АПГП 30 / 20-30 / 206. Ця машина здатна забезпечити проведення рятувальних та аварійно-відновлювальних робіт при пожежах на висоті до 30 м. Однією з переваг даного класу пожежних автомобілів є можливість проведення за допомогою трубки (вантажопідйомність 300 кг) безпечної евакуації жителів верхніх поверхів житлових будинків.

- Свого часу Миколаївською міською радою було прийнято рішення допомогти обласному управлінню ДСНС в придбанні підйомника. Адже на території міста розташовано 34816 будинків, з них 1509 мають п'ять поверхів і більше, 49 будинків відносяться до підвищеної поверховості (12-16 поверхів), а сучасної автотранспортної техніки для оперативного реагування на всі випадки пожеж у житловому секторі немає, - розповів керівник міста Юрій Гранатуров. - Кілька років після придбання автопідйомника були різного роду перипетії: перевірки КРУ, інших органів. Підйомник стояв і не працював. Коли сталася трагедія на Лазурній, 40 і треба було рятувати людей, підйомник не був готовий. Протягом найкоротшого часу всі проблеми фінансового і юридичного характеру були вирішені.

На придбання гідравлічного пожежного автопідйомника колінчастого типу з міського бюджету було виділено 3 млн. 300 тис. грн. Будемо сподіватися, що підйомник нам не знадобиться, але нехай стоїть в строю.

- Мер сказав, мер зробив, - зазначив присутній на заході генерал-майор служби цивільного захисту Микола Поступальський, який раніше очолював обласне управління ДСНС.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/31)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: