Мапа порталу

Водії пасажирського транспорту, увага! Пільги на проїзд не відмінили

29 травня начальник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міської ради Іван Присяжний провів нараду з керівниками підприємств, що займаються перевезенням пасажирів.

Напередодні святкових і вихідних днів слід звернути увагу водіїв на організацію дорожнього руху та його безпеку, оскільки миколаївські школярі з сьогоднішнього дня - на довгоочікуваних канікулах. Водії повинні строго дотримуватися швидкісного режиму руху, пам'ятати про те, що діти-інваліди та супроводжуючі їх особи мають право безкоштовного проїзду, дотримуватися законодавчих норм, що стосуються провозу дітей. Про це Іван Присяжний поінформував присутніх, зазначивши, що запрошені представники засобів масової інформації допоможуть донести дані відомості до широких верств населення.

Крім того, продовжувати користуватися пільгами на проїзд у пасажирському транспорті будуть такі категорії миколаївців: інваліди війни, учасники бойових дій, інваліди І, ІІ, ІІІ груп, діти-інваліди, діти з багатодітних сімей, діти-сироти, «чорнобильці» (І категорія), ветерани військової служби, пенсіонери за віком.

Керівники підприємств-перевізників повинні «під розпис» провести інструктажі зі своїми працівниками.

Управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міської ради протягом усіх вихідних днів буде контролювати виконання вимог законодавства та моніторити провезення пільгових категорій пасажирів. Якщо будуть якісь нарікання, всі факти будуть розглянуті, а порушники покарані.

Іван Присяжний рекомендував перевізникам перевірити санітарний стан транспортних засобів, наявність візуальної інформації в «маршрутках», дотримуватися режиму проїзду. Крім того, слід звернути особливу увагу на перевезення мешканців віддалених районів - Кульбакіно, Матвіївка, Ракетне Урочище, Тернівка, Велика і Мала Коренихи, адже у людей немає альтернативних можливостей проїзду.

На завершення наради кожен керівник підприємства-перевізника отримав офіційний лист з переліком пільгових категорій громадян.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/23)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: