Мапа порталу

Юрій Гранатуров: «Міська влада закупить підручники для миколаївських школярів за рахунок бюджету»

На сферу освіти в місті Миколаєві на поточний рік виділено близько 575 мільйонів гривень. Гроші спрямовані на виплату заробітної плати, матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, харчування дітей в дитячих садках та учнів початкової школи, дітей пільгових категорій, придбання шкільної та спортивної форми для дітей - сиріт.

Також передбачені кошти на підготовку шкіл до навчального процесу та проведення поточних і капітальних ремонтів, закупівлю необхідного обладнання.

На поточному тижні виконком міської ради після коригування дохідної частини бюджету прийняв рішення додатково виділити понад 31 мільйон гривень на потреби сфери освіти.

З цих грошей планується направити близько двох з половиною мільйонів гривень на придбання підручників для миколаївських школярів.

Як зазначив міський голова Юрій Гранатуров: «Діти повинні мати можливість вчитися без будь-яких перешкод. Купити книги зараз задоволення не дешеве, і батькам буде досить важко оплачувати підручники з власної кишені. Тому міська влада підставить плече всім школярам, їхнім родинам і закупить підручники за рахунок міського бюджету».

На найближчій сесії міської ради, 18 червня, проект рішення винесуть на розгляд депутатів. Потім на виділені кошти місто придбає підручники, рекомендовані червневої колегією Міністерства освіти і науки України.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: