Мапа порталу

В Україні пройдуть командно-штабні навчання з територіальної
оборони

За рішенням Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України протягом травня – червня 2015 року сплановано проведення командно-масштабного навчання з територіальної оборони. В навчаннях візьмуть участь голови обласних, Київської міської державних адміністрацій. В ході навчань буде відпрацьований механізм взаємодії між військовими командуваннями та обласними (районними) державними адміністраціями під час спільного планування територіальної оборони та виконання завдань визначеними підрозділами територіальної оборони.

З цією метою в ході проведення командно-штабного навчання передбачено проведення навчальних зборів з практичним призовом військовозобов’язаних до військових частин (підрозділів) територіальної оборони.

Відповідно до замислу навчання збори будуть проведені протягом восьми діб: з 05.06 по 12.06.2015   у 18 областях держави (в тому числі й у Миколаївській).

Військовозобов’язані прибудуть на комплектування визначених для проведення навчань стрілецьких батальйонів, загонів оборони та рот охорони військових комісаріатів. Застосування цих підрозділів передбачається в межах районів, міст, областей, де вони формуються.

У ході зборів будуть опрацьовані питання оповіщення і збору особового складу військових частин (підрозділів) територіальної оборони та управління практичними діями цих підрозділів під час виконання завдань територіальної оборони.

Також планується практично опрацювати питання розміщення, організації тилового забезпечення цих підрозділів за безпосередньою участю місцевих органів державної влади.

Після зборів військовозобов’язані повернуться додому. В подальшому планується залучати їх на періодичні зборові заходи для вдосконалення військових навичок.

 

Миколаївський ОВК


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: