Мапа порталу

Уже в червні на миколаївські маршрути можуть вийти тролейбуси європейського зразка

Вже до кінця цього літа інтервал руху електротранспорту в Миколаєві може скоротитися до 3-5 хвилин. Міська влада планує переформатувати систему пасажирських перевезень у місті, щоб створити умови проїзду, максимально зручні і вигідні для городян.

Керівництво міста готується закупити досить велику кількість трамваїв і тролейбусів для комунального підприємства «Миколаївелектротранс». Кошти для цього в бюджеті міста є - потрібно 33 мільйони гривень. У цю суму входить і модернізація контактних мереж.

Про це 27 травня під час засідання постійної комісії з питань економічної політики, планування, бюджету і фінансів розповів заступник міського голови Олександр Женжеруха. Віце-мер особливо акцентував увагу на тому, що поповнення парку тролейбусів і трамваїв допоможе миколаївцям суттєво економити гроші на проїзді, що дуже важливо в нинішніх економічних умовах.

Депутати міської ради підтримали керівництво міста в цьому питанні, внісши деякі доповнення до ініціативи міського голови Юрія Гранатурова. Члени постійної комісії вирішили створити робочу групу з числа депутатів, яка буде допомагати у виборі електротранспорту.

Олександр Женжеруха зазначив, що міська влада також в цьому зацікавлена, тому зупинила свій вибір на придбанні транспорту виробництва фірми Skoda (Чехія), який був у використанні, але має високу якість. Приміром, б / у тролейбуси марки Skoda, виготовлені за європейським зразком, вже випробували на маршрутах Житомира. Хоч і не нові, вони повністю задовольняють потреби городян у комфортному проїзді. Крім того, нашому міському бюджету обійдуться в суму скромнішу, ніж коштували б нові зразки вітчизняного виробництва.

Залишилося додати, що перша партія тролейбусів, а це приблизно півтора десятка, «увійде» в Миколаїв уже в першому місяці літа. Решта - у серпні.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: