Мапа порталу

Герої не вмирають. Миколаїв відзначив 100-річчя з дня народження героя-десантника Костянтина Ольшанського

Сьогодні, 21 травня, у Миколаєві пройшли урочисті заходи, приурочені до 100-річчя Костянтина Ольшанського, який навіки вписав своє ім'я у літопис нашого міста. В урочистостях взяли участь мер Миколаєва Юрій Гранатуров, його заступник Євген Шевченко, родичі героїв-ольшанців, військовослужбовці нашої області, небайдужі городяни.

Спочатку відбулося покладання квітів до пам'ятника героїчному десанту, встановленому біля морпорту, недалеко від місця висадки загону К. Ольшанського. Після цього вже на самому місці висадки десанту пройшов мітинг, приурочений до 100-річчя Костянтина Ольшанського.

Юрій Гранатуров зазначив, що загін К. Ольшанського проявив приклад справжнього героїзму та любові до своєї Батьківщини, а подвиг ольшанців став один з нечисленних масових подвигів Другої світової війни, учасники яких отримали звання «Герой Радянського Союзу».

- Ми шануємо пам'ять героїв-ольшанців. Ми пишаємося ними, - сказав міський голова.

Юрій Гранатуров підкреслив, що Костянтин Ольшанський віддав своє життя заради того, щоб майбутні покоління могли вільно жити і виховувати своїх дітей.

- Вічна пам'ять героям, полеглим за свою Батьківщину!

Після урочистого мітингу відбулося покладання квітів до меморіального комплексу на честь героїв-ольшанців. У ньому також взяли участь заступники міського голови, співробітники мерії.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/olshantsy)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: