Мапа порталу

Тепер громадськість знає, як ефективно впливати на прийняття рішень

Питання про роль громадськості у прийнятті рішень настільки важливе, що сьогодні, 21 травня, в мерії воно знову був на порядку денному.

В рамках проекту USAID Український незалежний центр політичних досліджень провів в Миколаєві суспільну дискусію «Об'єднання заради реформ: співпраця влади і суспільства». У дискусії взяли участь і міський голова Юрій Гранатуров, заступник міського голови Євген Шевченко, депутати міської ради Олександр Курченко, Тетяна Суслова, Володимир Худяков, Юрій Кузовлев.

Представники громадськості та міської виконавчої і законодавчої влади з вуст фахівців Українського незалежного центру політичних досліджень дізналися про аспекти правового регулювання, про реформування механізмів громадської участі у прийнятті рішень в місті Миколаєві. Втім, у Миколаєві громадськість вже собаку з'їла на цій темі. І навіть розробили Положення про громадські слухання, яке міська рада поки не прийняла.

У ході обговорення учасники зустрічі прийшли до висновку, що проект Положення про громадські слухання необхідно приймати, а потім розробляти процедури проведення місцевих ініціатив та загальних зборів за місцем проживання. Для цього планується створити чергову робочу групу, до якої увійдуть і представники влади, і громадські діячі.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/9)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: