Мапа порталу

«Миколаївкомунтранс» запровадив нову послугу для населення

Якщо ви робите ремонт у помешканні і не знаєте куди подіти великогабаритне сміття, ремонтні відходи, нова послуга від «Миколаївкомунтранс» полегшить вам завдання.

Як розповіла заступник директора підприємства Євгенія Попадін, з 1 червня 2015 року кожен миколаївець може звернутися до «Миколаївкомунтрансу» і укласти разову угоду на вивезення ремонтних і великогабаритних відходів на міський полігон у с. В. Корениха. Залежно від місткості автомобіля, яким буде вивозитися сміття, вираховується вартість захоронення з розрахунку 8,53 грн. з ПДВ за 1куб.метр.

Справа у тому, пояснили у «Миколаїкомунтрансі», що ремонтні відходи та великогабаритне сміття НЕ РАХУЮТЬСЯ за тверді побутові відходи, які вивозять підприємства-перевізники ТПВ. Згідно з Правилами благоустрою, миколаївці повинні самостійно винаймати транспорт для того, щоб його позбавитись. Проте, у будь-якому разі городяни не можуть бути впевнені, що сміття потрапить на сміттєзвалище, а не буде згружене десь на узбіччі, чи в зеленій зоні.

Тому, щоб допомогти жителям міста, «Миколаївкомунтранс» запровадив послугу із захоронення відходів.   Адміністрація підприємства звертає увагу на те, що вказана послуга буде надаватися тільки населенню і виключно щодо захоронення ремонтних та великогабаритних відходів, що не мають класу небезпеки.

Детальніше

«Про запровадження для населення послуги із захоронення окремих відходів

Комунальне підприємство «Миколаївкомунтранс» на численні звернення громадян міста Миколаєва, крокуючи на зустріч інтересам людей повідомляє, що кожний громадянин нашого міста з 1 червня 2015 року матиме можливість самостійно із залученням власного чи орендованого транспортного засобу, виступити замовником послуги на захоронення ремонтних та великогабаритних відходів.

Послуга із захоронення ремонтних та великогабаритних відходів від населення надається на підставі укладеного з громадянином договору разового характеру на захоронення відходів, придбаного громадянином за передплатою талона на захоронення, встановленого зразка, що відповідає обсягу кузова (причепа) транспортного засобу та документа, що посвідчує особу громадянина.

Для укладення разового договору громадянин повинен надати наступну інформацію:

- особисті дані, у т.ч. числі дані паспорта за умови його безпосереднього пред'явлення;

- вид відходів, що підлягає захороненню (великогабаритні/ремонтні);

- об'єм відходів, що підлягають захороненню на міському полігоні у с. В. Корениха (куб.м);

- марка, державний реєстраційний номер та місткість кузова (причепа) транспортного засобу, яким буде здійснено ввезення відходів на полігон.

Після укладення разового договору громадянин повинен сплатити повну вартість захоронення відходів відповідно до заявленого до захоронення обсягу, виходячи із вартості  захоронення за одиницю побутових відходів(1куб.м) у розмірі 8,53 грн. з ПДВ.

На підставі оплати, КП «Миколаївкомунтранс» видасть громадянину талон встановленого зразка, який є первинним обліковим документом, підтверджуючим право громадянина на завезення і розміщення відходів на міському полігоні. Прийом відходів та пропуск транспортного засобу на полігон без талонів не дозволяється.

У підтвердження захоронення відходів буде видаватися відривний корінець талона, погашений печаткою КП «Миколаївкомунтранс», а також оформлюватиметься акт приймання-передачі наданих послуг із захоронення відходів.

Звертаємо Вашу увагу, що вказана послуга буде надаватися тільки населенню і виключно щодо захоронення ремонтних та великогабаритних відходів, що не мають класу небезпеки.

До захоронення від населення не приймаються відходи змішані з іншими видами відходів (окрім ремонтних та великогабаритних), токсичні, отруйні, пожежонебезпечні, вибухонебезпечні, дрібні дисперсіонні промислові відходи та інші відходи та речовини, заборонені для захоронення на полігонах твердих побутових відходів, згідно з чинним законодавством України або ті, що потребують отримання спеціальних дозвільних документів на їх розміщення та утилізацію.

Вивезення твердих побутових відходів, що утворюються в результаті повсякденної життєдіяльності громадян, здійснюється у порядку, передбаченому ст. 35Закону України «Про відходи», підприємствами, що визначені виконавцями послуг з перевезення побутових відходів з території м. Миколаєва.

За детальною інформацією просимо звертатися за міськими телефонами:

(0512) 59-17-82, 58-69-61.

Адміністрація КП «Миколаївкомунтранс»

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: