Мапа порталу

Юрій Гранатуров привітав колектив поліклініки № 2 з 35-річчям. До ювілею в ЦПМСД № 2 встановлять новий флюорограф

Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2, який в народі залишився міською поліклінікою № 2, 20 травня виповнилося 35 років. Головний лікар поліклініки ЦПМСД Тамара Іванівна Дубінець і весь численний колектив з цієї нагоди сьогодні приймали вітання. Колеги та пацієнти не скупилися на добрі і надихаючі побажання, дарували квіти і подарунки.

Привітати медичний колектив приїхали: головний лікар лікарні № 4 Василь Кузьмич Гунченко, який колись стояв біля витоків цієї поліклініки, будував її і приймав перших пацієнтів, начальник управління охорони здоров'я Лариса Дергунова, представники адміністрації Ленінського району, заступник міського голови Євген Шевченко і, звичайно ж, міський голова Юрій Гранатуров.

- Я не знаю іншої такої лікарні, два головних лікарі якої, Василь Кузьмич Гунченко і Тамара Іванівна Дубінець, стали Почесними громадянами міста. Це означає, що тут дуже хороша аура, всі займаються своєю справою, але не вистачає сучасного обладнання. Тому ми вже оголосили торги і для поліклініки придбаємо сучасний дорогий флюорограф. Через 2 місяці він уже буде в поліклініці, - повідомив Юрій Гранатуров, вітаючи колектив поліклініки.

Хто про що, а лікарі про здоров'я. Тамара Іванівна зазначила, що показники роботи поліклініки за останній час якісно змінилися: зменшився показник первинного виходу на інвалідність, покращилося виявлення артеріальної гіпертензії, туберкульозу, ВІЛ / СНІДу та інших захворювань.

У різний час поліклініка № 2 обслуговувала 120-140 тис. городян, жителів Ленінського та частини Корабельного району. Радіус обслуговування поліклініки був більше 15 км. Цей лікувальний заклад виховало чимало фахівців, які зараз очолюють інші медичні установи. Це Анатолій Кобилянський, Євген Коваленко, Євген Назарук та багато інших. Старожили поліклініки сьогодні згадували і будівельників, і лікарів, які стояли біля витоків її створення.

Сьогодні в ЦПМСП № 2 працюють 84 лікарі та 150 медичних сестер. Поліклініка № 2 була однією з перших в місті, на базі якої відкривали сімейні амбулаторії у віддалених мікрорайонах. І сьогодні медичний колектив продовжує перебудовуватися на рейки сімейної медицини. Вже цього року 25 лікарів і 20 медсестер отримали дипломи «сімейного фахівця». З днем народження, здоров'я і процвітання!

 

IMAGE FOLDER (/files/News/8)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: