Мапа порталу

«Миколаїв велосипедний»: розроблені основні веломаршрути та типові парковки для наших "веломашин"

20 травня вже другу зустріч в мерії провели учасники робочої групи з розробки проекту концепції розвитку велоінфраструктури в Миколаєві. Був присутній заступник міського голови Валентин Гайдаржи, начальник відділу координації розвитку міського господарства Дмитро Пастушенко, експерт асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко, куратор проекту «Велорух Миколаїв» Маргарита Клименко (ГО «Альтер-Спорт»), голова громадської організації «Альтер-Спорт» Роланд Байрозян .

Активісти обговорили з віце-мером процес реалізації першочергових об'єктів інфраструктури - велодоріжок та велопарковок. Адже, як зазначив Валентин Гайдаржи, хаотично в місті не можна встановлювати нічого, навіть велопарковки. При їх розміщенні необхідно враховувати правила дорожнього руху, наявність інженерних комунікацій, умови для безпеки і комфортності проїзду.

Управлінню містобудування та архітектури міської ради вже дали доручення: узгодити і затвердити порядок установки велопарковок та типовий проект цих об'єктів, який повинен бути рекомендований всім.

Миколаївські активісти вже опрацювали маршрути руху для велосипедистів. Поки - лише магістральними вулицями. Починали роботу зі сполучення мкр.Соляні і центру міста, і далі - у напрямку до ЧСЗ.

На наступному етапі будуть визначені другорядні маршрути і розташування велопарковок біля багатоповерхових житлових будинків.

Задумалися члени робочої групи і про створення системи перехоплюючих паркінгів, тобто, критих стоянок, які охороняються, для велосипедів поблизу від зупинок громадського транспорту. Мета створення таких паркінгів - інтегрувати велосипедний рух в існуючу транспортну мережу міста. Це дуже зручно, в першу чергу, для миколаївців, які живуть у віддалених мікрорайонах: можна проїхати на велосипеді невелику відстань від будинку до зупинки громадського транспорту і залишити «велик» в безпечному місці. Перші паркінги будуть розміщені в Матвіївці, на Тернівському кільці і на залізничному вокзалі.

У рамках основних промозаходів за підтримки міської ради в місті буде розміщена соціальна реклама з безпеки велоруху, а також анонси майбутнього «Велодня» у Миколаєві, який пройде 30 травня.

У планах на майбутнє - створення рекреаційних туристичних маршрутів. «У перспективі найближчих 10 років я бачу ваше місто як туристичне, - сказала Ірина Бондаренко, - по типу« південного Львова».

Згідно із концепцією розвитку велоінфраструктури, необхідні етапи робіт в Миколаєві будуть розписані на п'ять років, починаючи з 2016-го. Але учасники робочої групи і міська влада, не бажаючи відкладати хорошу справу у довгу шухляду, планують приступити до виконання першочергових завдань вже в поточному році. Як тільки проект концепції буде готовий - його винесуть на громадське обговорення. І кожен городянин зможе внести свій внесок у створення «велосипедного Миколаєва». 

 image

image

image

image

image

image

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: