Мапа порталу

Юрій Гранатуров: «Завдання для міської влади - не знижувати соціальні стандарти у сфері освіти»

19 травня відбулися збори профспілкового активу освітян міста, на які був запрошений і мер Миколаєва Юрій Гранатуров. Тема зустрічі - «Соціальний діалог профспілки і влади».

Окрім Юрія Ісайовича у зустрічі брали участь віце-мер з гуманітарних питань Євген Шевченко, в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Каськова, керівник обкому профспілки працівників освіти і науки Віра Оборонько, начальник міського управління освіти Ганна Деркач.

Спочатку Юрій Ісайович повідомив педагогам про те, що освітня субвенція з держбюджету на утримання загальноосвітніх навчальних закладів Миколаєва в 2015 році склала 292 мільйони 416 тисяч гривень.

Нагадаємо, відповідно до змін в Бюджетному Кодексі України, загальноосвітні навчальні заклади фінансуються за рахунок державної субвенції, тобто, розпорядником коштів є Міністерство освіти України.

- Це правильно, - зазначив мер, - тому, що освіта є державною функцією, так само, як і медичне обслуговування. Раніше бюджет цих галузей з'їдав практично всі кошти в міському бюджеті: спочатку закладали його, а потім тим, що залишилося, намагалися латати дірки в житлово-комунальному господарстві. Державну субвенцію провадив у життя голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, який і сам був досвідченим мером міста Вінниця. Фактично, він зумів домогтися децентралізації державного бюджету, що дало нам можливість розподіляти кошти, що звільнилися, на інші необхідні потреби.

Хоч інфляція і «валютний» стрибок все-таки вплинули на можливості місцевого самоврядування, керівник міста все ж переконаний, що місцеве самоврядування виграло. І свої навчальні заклади місто не покине - за рахунок міського бюджету буде додатково проводитися реконструкція та ремонт приміщень, придбання необхідного обладнання. Крім того, на наступній сесії міської ради розглянуть питання про виділення додаткових коштів на підготовку до нового опалювального сезону.

- Завдання міської влади - не знижувати соціальні стандарти у сфері освіти і приділяти однакову увагу всім школам, - заявив Юрій Гранатуров.

Педагогам своєчасно і в повному обсязі виплачується заробітна плата. Уже в червні вони отримають більшу частину відпускних та матеріальну допомогу на оздоровлення.

До мера у присутніх було кілька нагальних питань. Насамперед, у Юрія Ісайовича поцікавилися, чи залишиться електротранспорт безкоштовним для пенсіонерів. Адже відомо, що з 1 червня в Україні скасують транспортні пільги. Мер запевнив, що міська влада докладе всіх зусиль, щоб не вдарити по кишені літніх миколаївців, не забрати у них можливості з'їздити на базар або відвідати своїх близьких. Так, своєму профільному заступнику Юрій Гранатуров доручив ретельно вивчити досвід організації пасажирських перевезень в таких містах, як Житомир і Вінниця.

Мешканка Ленінського району звернулася до керівника міста із проханням допомогти привести в порядок сквер по вулиці Космонавтів, де гуляють мами з дітьми. З деяких пір в зеленій зоні розташувалася точка продажу алкогольних напоїв, і весь простір навколо всипаний пивними пляшками, сміттям і навіть шприцами. Юрій Гранатуров запевнив, що благоустрій обов'язково буде виконано.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/pedagogi190515)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: