Мапа порталу

Депутати міської ради готові виділити зі своїх «депутатських» гроші на літній відпочинок дітям пільгових категорій

Депутати міської ради стурбовані тим, що переважна більшість дітей пільгових категорій не зможуть влітку оздоровитися у дитячих таборах. Зокрема, депутат міської ради, голова адміністрації Заводського району В'ячеслав Карцев сказав, що цього року на оздоровлення дітей пільгової категорії виділено 1,7 млн. грн. Цієї суми вистачить для того, щоб відправити у табір «Дельфін» тільки 481 дитину, тоді як тільки в Заводському районі понад 500 дітей, які мають право на безкоштовну путівку. А є ще діти-переселенці, діти учасників АТО, талановиті діти, які теж заслуговують заохочення.

Депутат В'ячеслав Карцев запропонував або збільшити фінансування на цю статтю витрат, або депутатам за свій рахунок придбати додаткову кількість путівок, щоб якомога більше дітей змогли влітку відпочити за містом.

Депутат Віталій Воронов поінформував депутатів про те, що бюджетна комісія вже перейнялася цим питанням і рекомендувала виконкому міської ради всі кошти, які виділені цього року на оздоровлення, направити комунальному підприємству «Дельфін».  А також збільшити обсяг фінансування цієї статті витрат при коригуванні бюджету. Віталій Воронов нагадав, що законодавство чітко вказує, які діти можуть бути оздоровлені за рахунок коштів міського бюджету.

Щоб подарувати дітям літній відпочинок, міський голова Юрій Гранатуров запропонував депутатам особисто взяти участь у фінансуванні:

- Давайте, враховуючи  який зараз рік, яку кількість дітей учасників АТО та дітей-переселенців у нас сьогодні не оздоровлено, давайте кожен депутат зі своїх депутатських коштів, з 100 тис. грн., дасть по 5 тис. грн.

Більшість депутатів погодилися з такою пропозицією.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/sessia2_190515)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: