Мапа порталу

Переселенцям, які опинилися в Миколаєві, нададуть якісну медичну допомогу і допоможуть у вирішенні побутових питань. ЄС виділив на це 642 тис. євро

У Миколаєві розпочинається реалізація проектів ЄС, спрямованих на допомогу переселенцям, які приїхали в Миколаївську область. Про це 14 травня під час спільної прес-конференції заявили Домінік Папенхайм, керівник сектору регіонального та місцевого розвитку «Децентралізація управління Представництва ЄС в Україні», заступник губернатора Оксана Янішевська і міський голова Юрій Гранатуров.

- І виконком міської ради, і депутати міської ради надаватимуть всяке сприяння, щоб реалізувати ці програми і допомогти тимчасово переселеним громадянам нашої країни. Я вдячний Представництву ЄС за співпрацю, це вагома допомога, - сказав Юрій Гранатуров.

В рамках першого проекту «Підтримка тимчасово переселених осіб з цукровим діабетом та хронічною хворобою нирок в Миколаївській області» будуть створені умови для надання кваліфікованої медичної допомоги переселенцям, придбання обладнання, витратних матеріалів, інсуліну. Цей проект буде впроваджувати Миколаївська обласна лікарня.

Другий проект «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві» буде реалізовувати виконавчий комітет Миколаївської міської ради. Проект передбачає забезпечення переселенців житлом (оренда квартир), ремонт гуртожитку та дитячого садка для переселенців, забезпечення біженців одягом, шкільною формою.

Загальний бюджет проектів 642 тис. євро.

IMAGE FOLDER (/files/News/EC)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: