Мапа порталу

«Миколаївоблтеплоенерго» на 100% готове до зими. Готовність ОСББ та управляючих компаній не перевищує 60%

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» вже виконав усі заплановані роботи з підготовки до зими. Тож вже на 100% технічно готовий до опалення осель містян.

Про це в ефірі ТРК «МАРТ» розповів директор підприємства Микола Логвінов.

«Підприємство провело ремонтні роботи на усіх 92 котельнях, на усіх ЦТП, відремонтувало тепломережі, котли, встановило нові пальники. Ми максимально готові до опалювального сезону», - зазначив керівник.

За його словами, не завершальному етапі проєкт із закриття підвальної котельні на пр. Героїв України, 12, який передбачає перепідключення чотирьох будинків до модернізованої котельні. Але це не впливає на процес подачі тепла.

Також він розповів, що об’єкти «Миколаївоблтеплоенерго» забезпечені альтернативними джерелами живлення. Аби у випадку блекауту не призупиняти опалення.

«Усі котельні «Миколаївоблтеплоенерго» забезпечені генераторами. На усіх великих котельнях генератори великої потужності фізично підключені до об’єктів. Є резервні генератори. Є угоди на постачання палива», - повідомив Микола Логвінов.

Окрім цього, підприємство будує когенераційні електростанції. Такі установки можуть виробляти тепло та електричну енергію.

Хоча комунальне підприємство повністю готове до холодів, його зусилля можуть звести нанівець управляючі компанії та ОСББ. Адже їх рівень готовності за окремими показниками не перевищує 60%.

«Сьогодні їх рівень готовності по гідравліці складає 60 відсотків, по промивці – відсотків 10, - сказав Микола Логвінов. – Керуючі компанії та ОСББ як не виконували наші приписи, так і не виконують».

А все це напряму впливає на якість опалення будинків.

«Вони не розуміють, що правильно підготовлена система – це, по-перше, якісна послуга населенню. А по-друге – менший платіж за квадратний метр»,  - повідомив директор підприємства.

 При цьому керівник звернув увагу та те, що протягом минулого опалювального сезону близько 90% усіх аварійних ситуацій сталися на внутрішньобудинкових мережах, за станом яких як раз і відповідають ОСББ та управляючі компанії


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: