Мапа порталу

До уваги водіїв!

Управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міськрадиповідомляє інформацію щодо роботи інспекторів з паркування.

Так, періодично водії-порушники намагаються вчинити конфлікт з інспекторами, помилково припускаючи, що за це не передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.

Якщо ви створюєте опір представникові влади, яким є інспектор із паркування, то ч.1 ст. 342 Кримінального Кодексу України передбачає кримінальну відповідальність (карається обмеженням волі на строк до трьох років).

Також за нанесення тілесних ушкоджень інспектору настає відповідальність за статтею 121 (від п’яти до десяти років), 122 (обмеженням волі на строк до п’яти років) або 125 (обмеження волі на строк до двох років) Кримінального кодексу України, залежно від ступеня таких ушкоджень.

Варто зазначити, що інспектори з паркування, яких ви можете побачити на вулицях міста Миколаєва, - це головні спеціалісти сектору контролю за стоянкою і зупинкою відділу безпеки дорожнього руху та паркування управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради — працівники органу місцевого самоврядування.

Це означає, що вони, відповідно до ст. 6 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», перебувають під правовим та соціальним захистом та мають право на повагу до особистої гідності, справедливе та шанобливе ставлення до себе з боку громадян.

Закликаємо керуватись Правилами дорожнього руху та здійснювати зупинку, стоянку та паркування в дозволених місцях.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: