Мапа порталу

Донори облаштують укриття ще в чотирьох дошкільних закладах Миколаєва

У Миколаєві мережа закладів дошкільної освіти налічує 73 установи. З них очно працюють 22: 21 заклад має власні захисні споруди і ще один використовує укриття розташованої поруч школи. Освітою охоплено 4800 дітей.

Про це під час брифінгу розповіла начальниця міського управління освіти Ганна Личко.

Але на цьому робота не закінчується, адже потреба в дитсадках у місті існує. Наразі в Миколаєві на обліку щодо здобуття дошкільної освіти стоїть більше 9 тисяч дітей. Тож продовжується робота з облаштування укриттів в інших дитсадках. Зокрема, ремонти проводять у 9 закладах. 

“Таким чином це дасть можливість додатково охопити 3200 дітей. Днями донори та партнери міста підтвердили, що беруть чотири додаткові заклади для облаштування захисних споруд”, - зазначила Личко.

Наразі в Миколаєві діє 254 групи в дошкільних закладах освіти, з них 90 - інклюзивних, в яких навчається 137 дітей з особливими освітніми потребами. Відкрито 64 спеціальні групи, де здобувають освіту 742 дитини. Серед вихованців 426 є внутрішньо переміщеними особами.

Ганна Личко наголосила, що в Україні дошкільна освіта є обов?язковою для дітей в передшкільний рік. Тож вона запросила батьків звертатись до управління освіти, спеціалісти якого нададуть консультацію щодо влаштування дитини до дитсадка.

В цілому ж процедура зарахування дитини до дошкільного закладу не змінилась - треба зареєструватися в електронній системі та прикріпити відповідні документи або надати їх особисто.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: