Мапа порталу

Майже 40 лікарів-інтернів приступили до навчання у медичних закладах Миколаєва

У Миколаєві розпочали свою практику 37 молодих лікарів. Це випускники медичних факультетів вишів України, які цього року вступили до інтернатури.

Сьогодні з ними зустрілися віцемер Анатолій Петров, директори медзакладів Миколаєва, де вони будуть навчатися, та керівництво управління охорони здоров’я.

Вітаючи молодих лікарів, Анатолій Петров зазначив, що наше місто дуже розраховує на них – їхні знання, бажання змін можуть допомогти підняти на новий рівень медичну сферу. І саме таке завдання сьогодні ставить перед собою міська влада.  

«Медицина і освіта – це два напрямки, які є надважливими для будь-якого міста. Тому міська рада докладає значні зусилля для їх розвитку. У нас дуже великі плани щодо підвищення якості медичних послуг. Я сподіваюся, що після навчання в інтернатурі ви залишитись в Миколаєві й допомагатиме у цій важливій справі», - зазначив Анатолій Петров.

Він додав, що попри війну медична галузь відчутно підсилилась протягом останніх років. Так, місто відремонтувало та модернізувало низку відділень та сімейних амбулаторій, придбало найсучасніше обладнання тощо. Тому лікарі-інтерни зможуть набиратись досвіду в гарних умовах.

Окрім цього, сьогодні міська рада працює над вирішенням іншого важливого питання – забезпечення медиків житлом.

«Ми працюємо над забезпеченням лікарів житлом. Наприклад, плануємо реконструювати один з об’єктів. Там буде близько 12 квартир для медичних працівників», - розповів Анатолій Петров.

Також наразі завершується облаштування гуртожитку для медичних працівників.

Відзначимо, що сьогодні у медичних закладах Миколаєва навчаються 96 інтернів. Серед них на І-му році навчання – 37 лікарів; на другому році – 51 молодих фахівців;   на 3-му році – 8 інтернів.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/August2024/300824_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: