Мапа порталу

26 успішних операцій з початку року: миколаївські хірурги повертають пацієнтів до повноцінного життя

Лікарі відділення пластичної та реконструктивної хірургії міської лікарні №4 проводять унікальні операції з приживлення сегментів кінцівок.

Від початку року хірурги відділення провели 26 успішних операцій з реплантації пацієнтам ампутованих фрагментів кисті. Переважно це побутові травми, внаслідок необережної роботи з різними приладами.

Як пояснює завідувач відділенням пластичної та реконструктивної хірургії Андрій Потапенко, мова йде про оперативні втручання з відновлення чутливості і рухової активності відчленованого фрагменту кінцівки. При такій операції зшиваються судини, сухожилля, пошкоджені нерви, м’язи, з’єднуються кістки та в подальшому відновлюється кровообіг. Операції виконуються з використанням мікроскопа, який придбали минулого року за кошти міського бюджету.

Такі операції складні та тривалі і чим менше минуло часу від моменту травми до початку операції, тим кращим буде результат.

Спеціалісти відділення мають досвід з реплантації пальців, кисті і навіть два випадки успішного приживлення стопи. До речі, один з них (повна ампутація стопи тросом) був описаний у міжнародному спеціалізованому виданні як унікальна операція.

Лікарі відділення пластичної та реконструктивної хірургії звертають увагу, що на кінцевий результат оперативного втручання впливають не лише досвід та вміння лікаря, а й вчасно і правильно надана домедична допомога та дотримання правил транспортування ампутованого сегмента.

Як правильно надати першу домедичну допомогу при травматичній ампутації можна подивитися тут: https://youtu.be/KsWKryokqB4 

Відділення пластичної та реконструктивної хірургії міської лікарні №4 (0512) 47-09-45.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/August2024/26082024_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: