Мапа порталу

Модернізація та розвиток: “Миколаївелектротранс” продовжує роботу заради комфорту містян

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич відвідав комунальне підприємство “Миколаївелектротранс”, аби побачити актуальний стан справ. 

За час повномасштабного вторгнення окупанти пошкодили 37 міських тролейбусів, п'ять з яких не підлягали відновленню. Спеціалісти КП своїми силами вирішили відновити один з цих тролейбусів. Встановили на ньому систему автономного ходу на 20 км та кондиціювання. Це перший подібний тролейбус, який зроблений в Миколаєві.

Також на підприємстві самотужки роблять трамвай. Він буде першим у місті з системою кондиціювання та низькопідлоговою задньою площадкою для маломобільних верств населення. За кілька місяців його планують завершити, після чого почнуть тестування на лінії.

Продовжується співпраця підприємства з іноземними партнерами. Миколаїв вже отримав п'ять тролейбусів PTS з автономним ходом до 20 км у рамках співпраці з європейським банком реконструкції та розвитку, а також Урядом Данії. Наразі вони вже курсують містом та забезпечують перевезення пасажирів в години вимкнення світла.

“Перші п'ять одиниць ми планували запустити в Корабельний район, але у зв'язку з відключеннями світла ми випустили їх на лінію. З 4 липня ці тролейбуси вже працюють на маршрутах і забезпечують перевезення пасажирів у години відключення електроенергії”, - розповідає директор КП “Миколаївелектротранс” Юрій Сметана

Всього за контрактом до травня наступного року Миколаїв має отримати 31 тролейбус з автономним ходом. Наступні п'ять на підприємстві очікують вже у вересні. Існує можливість придбати додатково 9 одиниць без збільшення вартості, але для цього місту треба знайти додаткові кошти. 

“Наразі на підприємстві відбуваються дуже серйозні зміни: ремонт приміщень, заміна обладнання і, звичайно, обслуговування нашого транспорту. Також тут вже на оновленій сучасній техніці навчають водіїв. Сьогодні одна з головних проблем - це відключення електроенергії, але ми навіть в цих умовах намагаємося підлаштуватися й організувати роботу підприємства максимально доступно для наших городян”, - сказав мер. 

Також Олександр Сєнкевич зазначив, що підприємство ще досі потребує деяку техніку, тому робота з міжнародними партнерами триватиме.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/23072024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: