Мапа порталу

Громади - ветеранам: у Миколаєві відбувся дводенний навчально-інформаційний захід

Днями протягом двох днів Миколаїв приймав Четвертий очний навчально-інформаційний захід "Громади - ветеранам". Він є частиною проєкту “Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад - до ефективної національної політики”, що реалізується Всеукраїнською асоціацією громад за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження” у партнерстві з ГО “Простір можливостей”.  

Захід організований для лідерів та фахівців органів місцевого самоврядування Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Одеської областей. Одна із головних його цілей - почути про проблеми та потреби громад безпосередньо від фахівців органів місцевого самоврядування та лідерів громад, налагодити прямий діалог місцевого самоврядування з владою, експертною та ветеранською спільнотою.

Місцеве самоврядування представляли понад 40 голів територіальних громад з Київщини та згаданих вище областей. У заході також взяли участь 25 фахівців органів місцевого самоврядування, які за результатами відбору були запрошені на навчання з питань роботи з ветеранами. 

На початку заходу до присутніх з вітальним словом звернувся Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич:

“Починаючи з 2014 року ми маємо все більше і більше ветеранів, які потребують нашої допомоги. В соціальній сфері скільки б ти не зробив, цього все одно буде мало. Цей захід дуже важливий для того, щоб ми змогли обмінятися думками, досвідом, практиками. Важливо, щоб люди, які працюватимуть з ветеранами, дійсно розуміли їх, розмовляли з ними однією мовою. Наша з вами задача зараз - налагодити зв'язок між нашими організаціями, щоб ми могли в подальшому допомагати один одному”.

На заході також був присутній херсонський волонтер Григорій Янченко, якого в народі називають дядя Гриша. Чоловік на кріслі колісному їзде по країні та збирає на дрони для наших захисників. Він приїхав з цією місією до Миколаєва і був запрошений мером на зустріч. Олександр Сєнкевич запевнив, що всі присутні також долучаться до збору. 

Протягом зустрічі представники Мінветеранів, фахівці Всеукраїнської асоціації громад, провідні експерти інформували учасників про актуальні проблеми формування та впровадження ветеранської політики на державному, регіональному та місцевому рівнях. Зокрема обговорили такі питання: 

  • стан та перспективи розвитку державної ветеранської політики, роль місцевого самоврядування у її впровадженні та вдосконаленні;
  • впровадження фахівця із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб;
  • нові можливості для реінтеграції та реабілітації ветеранів. Огляд пілотних проектів Уряду та партнерів з неурядових організацій;
  • ветеранський напрям діяльності ВАГ та Проєкт «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики».

Далі впродовж двох днів у Миколаївському міському центрі підтримки ветеранів війни для представників територіальних громад провели тренінг. Учасники працювали з темами повноваження фахівця із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб, специфіка роботи з окремими цільовими групами (ветерани, члени родин, родини зниклих безвісти і полонених, родини загиблих), значимість програми поваги, подяки та вшанування, взаємодія з бізнесом та роботодавцями та інше.

Наприкінці учасникам вручили сертифікати, які засвідчили закінчення навчання.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/July2024/22072024_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: