Мапа порталу

Мер Миколаєва Юрій Гранатуров вважає, що Жовтневий районний Будинок культури може стати центром дозвілля та виховання дітей Корабельного району

13 травня Юрій Гранатуров провів засідання президії міської ради, в якому взяли участь керівники депутатських фракцій і груп, голови постійних комісій міської ради, заступники міського голови та керівники структурних підрозділів міськвиконкому.

Начальник управління з використання та розвитку комунальної власності Віталій Болотній повідомив, що на депутатських комісіях при розгляді питання про прийняття у комунальну власність територіальної громади Миколаєва цілісного майнового комплексу Жовтневого районного Будинку культури, думки народних обранців розділилися. Тому питання слід розглянути на президії.

Зокрема, депутата міської ради Ігоря Копійку цікавило питання: за рахунок яких коштів місто буде відновлювати зруйновану будівлю у разі прийняття її до міської комунальної власності?

На що керівник міста Юрій Гранатуров нагадав, що за чинним законодавством колишній БК заводу «Океан» разом з усією соціальною сферою давно повинен був стати об'єктом міської комунальної власності, Будинком культури Корабельного району.

 «Проте, - зазначив мер, - в той період, не такий вже і давній, втрутилася політика, і чинний тоді голова облдержадміністрації наполіг на передачі об'єкта Жовтневій районній адміністрації без урахування думки міської громади. На сьогоднішній день об‘єкт фактично не функціонує і Жовтневий район готовий його закрити».

Міська влада цього допустити не може. Юрій Гранатуров вважає, що все, збудоване на території міста нашими предками для нас і наших дітей, має бути відремонтовано, відроджено і має працювати. За словами мера, завдяки процесам децентралізації в міському бюджеті цього року достатньо коштів.

«У цьому Будинку культури займаються тисячі дітей Корабельного району, це маса художніх колективів, гуртків ... Це можливість створення в одному з найсучасніших, хоч і віддалених, районів Миколаєва центру культури і виховання дітей, і дозвілля дорослих», - заявив Юрій Ісайович.

Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міської ради Лілія Заворотня розповіла, що будівля знаходиться не в такому вже жалюгідному стані. Відновлення вимагає покрівля. І все, що потрібно зробити у поточному році - відкоригувати проект ремонту даху. І вже в 2016 році приступати до робіт. Варто відзначити, що за проектом 2013 року необхідна на відновлення даху сума становила 1 млн. 619 тисяч гривень. https://krootez.com/

Лілія Анатоліївна інформувала, що на фінансування діяльності Будинку культури до кінця 2015 року треба виділити 1 млн. 200 тисяч гривень. Це підйомна сума для міського бюджету.

Більшість членів президії підтримали мера і проголосували за те, щоб залишити питання про прийняття Жовтневого районного Будинку культури в комунальну власність у порядку денному сесії, яка відбудеться завтра, 14 травня.

image

image

image

image

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: