Мапа порталу

Акселератор соціального підприємництва: у Миколаєві стартував навчальний курс

Громадська організація Центр навчання і освіти дорослих "Південь" за підтримки міжнародних партнерів та Агенції розвитку Миколаєва запустила Акселератор соціального підприємництва – навчальний курс, де 20 учасників отримають необхідні знання для створення або розвитку власного соціального підприємства.

Навчання розраховане на 50 годин. На перших заняттях ментори розказали про різницю між комерційним та соціальним підприємництвом, тренери навчали оцінювати бізнес-ідеї та проводити їх SWOT-аналіз, а також допомагали створити бізнес-модель свого соціального підприємства та провести її перевірку. Також учасники дізналися про можливі ринки просування соціального бізнесу та особливості його позиціонування.?

Серед студентів – представники з Миколаєва та чотирьох сусідніх громад: Вознесенської, Баштанської, Галицинівської, Шевченківської.

«Навчання стартувало минулими вихідними. У результаті учасники під керівництвом менторів розроблять бізнес-плани для своїх соціальних підприємств. А п’ять найбільш старанних учасників зможуть отримати фінансування на реалізацію бізнес-ідей», ? розповіла керівниця проєкту Анна Нікуліна.

Після навчання всі учасники отримають менторську допомогу в розробці якісних бізнес-планів для соціального підприємства. По завершенню серед них буде проведений конкурс, п’ять переможців якого отримають фінансування еквівалентне 10 000 доларів на реалізацію своїх мініпроєктів. Також переможці конкурсу матимуть можливість відвідати декілька успішних соціальних підприємств Києва, щоб перейняти їхній досвід.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/June2024/27062024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: