Мапа порталу

Затверджено пакет нормативних документів для підвищення прозорості закупівель для «Миколаївводоканал»

За дорученням Миолаївського міського голови Олександра Сєнкевича спільно з Антикорупційною ініціативою ЄС продовжуємо оновлювати процеси закупівель на МКП «Миколаївводоканал» – одному з найбільших комунальних підприємств міста.

На першому етапі було проведено детальну оцінку закупівельних процесів МКП «Миколаївводоканал» як замовника товарів, робіт та послуг. На основі отриманих результатів визначено ризики та розроблено рекомендації щодо їх мінімізації.

Спільно з експертами Антикорупційної ініціативи ЄС та представниками Центру громадського моніторингу та досліджень було розроблено пакет нормативних документів (методики, положення та порядки), які стосуються процесів планування та здійснення закупівель а також укладання та контролю за виконанням договорів. Відповідний Наказ затверджено Департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради.

Що дають нові правила гри для МКП «Миколаївводоканал»?

  • покращення якості складання технічних завдань;
  • збільшення конкуренції на закупівлях завдяки усуненню дискримінаційних вимог у тендерній документації;
  • обґрунтоване визначення очікуваної вартості закупівель, з використанням моніторингу цін;
  • покращення ефективності процесів вхідного контролю товарів, робіт та послуг, що закуповуються підприємством;

Затвердження оновленого пакету нормативних документів – це лише перший крок до комплексного вдосконалення закупівельних процесів в місті, нові практики далі будуть запроваджені на інших комунальних підприємствах міста та в структурних підрозділах Миколаївської міської ради.

Нагадаємо, що Миколаївська міська рада співпрацює з Антикорупційною ініціативою ЄС в рамках проєкту «Міста Доброчесності». Завдяки цій співпраці раніше в місті запроваджені Моніторинг використання гуманітарної допомоги та Моніторинг цін, проведено оцінку доброчесності «Миколаївводоканалу», запущено Реєстр пошкоджених та зруйнованих об’єктів.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: