Мапа порталу

Чи обмежувати режим роботи диско-бару «Coco Bongo», вирішать на громадських слуханнях

12 березня на розгляд виконавчого комітету міської ради було винесено питання про обмеження режиму роботи диско-бару «Coco Bongo», розташованого за адресою: вул. Курортна (Бутоми), 9.

Нагадаємо, що винести питання на розгляд членів виконкому рекомендувала комісія з питань зміни режиму роботи об’єктів соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення на території м. Миколаєва після проведення виїзного засідання 24 лютого.

Олександр Курляк зазначив, що рішення складне, адже порушення режиму тиші як такого немає, проте є численні порушення громадського порядку, що зафіксовано правоохоронними органами.

На засіданні виконкому заслухали представників обох сторін – Людмилу Вєдєнєєву від ініціативної групи мешканців прилеглих будинків та Володимира Вернієнка, підприємця.

Миколаївці, які живуть у сусідніх з диско-баром будинках, нарікають на систематичні порушення громадського порядку у нічний час. Пані Людмила розповіла, що зібрано більше 70 підписів городян, які просять обмежити режим роботи диско-бару. Втім, колективне звернення мешканців прилеглих будинків продемонстрував і підприємець Володимир Вернієнко: у ньому йдеться про те, що заклад зовсім не заважає спокійному життю городян.

-        Вже три місяці ми не можемо добитися вирішення даного питання. З ночі 13 листопада, коли відкрився диско-бар «Coco Bongo», ми не можемо спати, - говорить Людмила Вєдєнєєва. – У нас живуть дуже багато пенсіонерів. Вночі вони тепер займаються тим, що стоять біля вікна та фіксують, скільки разів за ніч до закладу за викликом приїжджає поліція.  

Володимир Вернієнко заперечує: «Все не так сумно, як говорить ця жінка. Як і обіцяв, я ще до нового року спорудив тамбур, у якому тепер палять відвідувачі. Музику на вулиці не чутно. Ми поставили додатково 5 відеокамер, потужний прожектор, який освітлює територію біля бару. Ми готові і далі йти назустріч, проте хочемо конструктивного діалогу».

Заступник міського голови Юрій Степанець відзначив, що влада повинна допомагати розвитку підприємництва, однак, з іншого боку, це підприємництво не має впливати на спокійне життя городян: «Звернемося до фактів: за інформацією Заводського райвідділу поліції, до закладу дійсно неодноразово викликали правоохоронців у зв’язку з порушенням режиму тиші, спокою громадян. Зареєстровано 2 кримінальних справи – за фактом крадіжки та за фактом навмисного завдання тілесних ушкоджень. Обласна поліція запропонувала обмежити режим роботи бару».

Міський голова Олександр Сєнкевич запропонував провести громадські слухання, які і вирішать, чи обмежувати режим роботи диско-бару. А В’ячеслав Карцев, голова адміністрації Заводського району, запропонував включити до переліку об’єктів не лише «Coco Bongo», але й інші цілодобові кіоски, магазини, що розміщені у тому районі та мають ліцензію на продаж алкогольних виробів.

Керівнику закладу рекомендовано залучити до охорони громадського порядку у диско-барі офіційні охоронні підприємства.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/kokocirk)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: