Мапа порталу

Внесення відомостей про нерухомість до Державного реєстру речових прав: роз'яснення від ДНАП

Останнім часом виник ажіотаж, пов'язаний з внесенням відомостей про об?єкти нерухомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 

Внесемо деякі роз'яснення.

Державна реєстрація права власності на нерухоме майно проводиться на підставі документів, визначених у статті 27 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», а також за наявності відомостей про технічні характеристики об’єкта нерухомого майна в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (електронний технічний паспорт).

Відсутність у Реєстрі відомостей про право власності, яке набуто відповідно до зазначеного Закону, не є підставою для вилучення або відчуження об’єктів нерухомого майна (квартир, житлових будинків, дачних будинків, гаражів, нежитлових приміщень, будівель та інше) без відома та/або бажання їх власників.

Як наслідок, факт набуття права на об’єкт нерухомості відповідно до чинного законодавства, але не внесення до Реєстру, не є підставою вилучення або відчуження такого об?єкта у теперішнього власника.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: